Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Buchlov, Sladná skala a Žarnov-andezitové vyhľady

Diskusná téma K článku: Buchlov, Sladná skala a Žarnov-andezitové vyhľady

Sopečná činnosť v dobách dávno minulých spôsobila, že v pohorí Vtáčnik máme možnosť natrafiť na množstvo vyhliadok vytvorených andezitom. Už dlho som nosil v hlave plán navštíviť najmä Buchlov a Žarnov. A tak v oficiálne prvú letnú nedeľu tohto leta sadáme ráno do auta. Trasu naplánujem symbolicky cez mesto Žarnovica. Aj keď vlastne ani neviem čo má vrch Žarnov spoločné s mestom Žarnovica. Je to aj moja prvá turistická návšteva pohoria Vtáčnik, očakávania mám preto veľké.

Dzakomoo

vďaka za ohlasy :)

Martin: o tých rebríkoch pod Žarnovom sme nevedeli, takže niekedy v budúcnosti ich pohľadáme

JarinoM: samozrejme počasie je dôležitý faktor. v ten deň sme pôvodne mali ísť na Chabenec, ale práve kvôli veľmi zlej predpovedi pre hrebeň NT sme si vybrali tento náhradný plán. tieto nižšie polohy boli v ten deň prijateľnejšie :)

Daulagiri: myslel som, že či práve Ty nebudeš vedieť viac o tej skalnej "soche". záhada ostáva teda otvorená..

Atalienka: no rád by som sa toho zúčastnil, ale práve 31.07. som bol v sedle Zbojská a čuduj sa, aj tam som videl kameramana s označením RTVS. ale nezisťoval som čo natáčali.

Atalienka

Škoda, keby si vedel, čo sa na tomto okruhu pripravuje, bol by si si túru presunul na 31.7. 2018. Tu sa točil so štábom RTVS Televíkend. Zúčastnili sme sa tejto túry aj my, členovia KST Žarnov Oslany. Bol krásny čas,akurát tesne pod vrcholom Buchlova nás zachytil dážd. Oplatilo sa počkať,lebo keď sme po daždi vystupovali na vrchol, ukázala sa nádherná dúha. Bola to odmena za to, že na dobré sa oplatí vždy počkať.

Daulagiri

Pekne Lukáš, moje domáce pohorie a jedno z mojich najobľúbenejších miest v ňom (Buchlov). Škoda že Vám nevyšlo trochu lepšie počko, ale ako píšeš aj tak ste si to užili. Ja sa priznám že hrebeň na Sladnú skalu a Žarnov mi stále s nejakých dôvodov uniká, ale raz príde čas :-)
Skalných brál v tomto pohorí je veľa, väčšinou ukrytých v lese, želám veľa šťastia pri ich budúcom objavovaní. Inak tá veža na konci vyzerá fakt podivne, ťažko určiť či je prírodná alebo umelo postavená, ale zas ako by také veľké bloky na seba ľudia naskladali. Čudné fakt...

JarinoM

Bol som tam, pekná túra. No,počasie vám nevyšlo, tak by ma zaujímalo, že aj keď túru si naplánoval na určitý deň, tak keď je mrcha počasie, tak sa dá aj zrušiť,či? Však hora neujde. Teda aspoň ja to tak so svojou squaw robím :). Horám zdar.

Tomka

Potešilo. Moja obľúbená trasa. A keď na Žarnov, tak len tou zaistenou cestou, ktorú spomína Martin. Krátka, ale parádna.

Eric

Joj az mi srdiecko poskocilo. Vdaka za super clanok aj pekne fotky. Ano, ten "hrebienok" medzi tymito dvomi vrcholmi chodim behavat a vzdy sa pritom citim, akoby som sa premiestnil niekam do Skotska, uplna parada :)

Martin knor

Vacsinu Vasej trasy som siel v marci 2017 opacnym smerom. Kedze som parkoval pri hlavnej ceste, siel som hore na Zarnov juznym hrebenom kopca. Tesne pod vrcholom Zarnova je istenie - zopar rebrikov a retaz. Ustia do spary vo vrcholovom brale.

Prikladam aj pohlad na hlavny hreben Vtacnika z Buchlova a obrazok poniklecov na Dobrotinskych skalach kam som sa vybral cez Haj a Vtacnik.

Inak, pri tom mladeznickom tabore su volajake cudzokrajne stromy so zvlastnymi orechmi. Celkom by ma zaujimalo, co su zac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma