Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Babiná a Smrečinka zo sedla Súľová

Diskusná téma K článku: Babiná a Smrečinka zo sedla Súľová

Počas jednej z našich rodinných túr po planinách Slovenského raja ma zaujal pohľad na zjavne odlesnenú horu, ktorej výška sľubovala zaujímavé pohľady do okolitej krajiny. Domácim štúdiom zisťujem, že ide o Babinú, tretí najvyšší vrch Volovských vrchov, ležiaci v ich severozápadnej časti. Bezprostredná blízkosť Slovenského raja a neďaleká Kráľova hoľa či Tatry sľubujú pekné scenérie, tak sa tam jedného letného dňa, keď sú decká na prázdninách, vyberáme iba vo dvojici s manželkou trochu presondovať terén.

Quonab

Pekné čítanie aj obrázky,(ako vždy )ale mohol si dat aj pár obrázkov zo záveru tripu ktorý ste si isto užili.Želám pekný deň P.

Daulagiri

Na jar roku 2012 som robil prechod Rudohorím a vrámci neho som navštívil aj Babinú, kde som spal. Pozerám že za tie 4 roky sa tam porast veľmi nezmenil, nevidieť že by podrástol, alebo sa mýlim? Je to zrejme ďalší dôkaz toho že obrie holoruby sa zalesňujú veľmi ťažko, napriek tomu že lesní hospodári ich vytvárajú často. V minulosti tam musel byť krásny les, škoda že sme ho nezažili.
Ale zase čo sa týka výhľadu, ten je úchvatný keďže ide o vysoký kopec. Ak si odmyslím blízke okolie tak pre mňa osobne je to jeden z naj výhľadov v Rudohorí. Hlavne pohľad ku Slov. raju a Kráľovej holi, kde nevidieť žiadne sídla iba horskú krajinu.

FunTTomas

smrečinku si ešte spred rokov pamätám ako krásny smrekový les s drevenou studničkou v záplave machu. Ale dnes by ste rozprávkový les s prameňom hľadali márne...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov