Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Homôľka, rokliny Voroblik a Parkáň

Diskusná téma K článku: Homôľka, rokliny Voroblik a Parkáň

Po dvoch dňoch v Tatrách v premenlivom počasí som mal adrenalínu akurát tak dosť. Rozhodol som sa, že pôjdem v nedeľu na čosi jednoduchšie. Vybral som sa do Lipoviec, na pomedzie minipohorí Branisko a Bachureň. Dedinka, pod ktorou sa plní Salvatorka, má zaujímavé okolie. Najväčšou atrakciou je Lačnovský kaňon, v ktorom som bol už zopárkrát. Vlani som bol dvakrát na Vrátnici, kde je v skalnej veži veľká brána. Teraz som si chcel pozrieť skalné okno na Homôľke a rokliny Voroblik a Parkáň.

Vladimir Popluhar

Peter - keď už si taký gramatický mág - tak potom prosim píš správne - píše sa málokedi. :-)
A Branisko - to kde je? Ved tam u Vás nič nie je.

Peter61
vlado -)
v MK som bol raz a články odtiaľ čýtam málokedy.
Daulagiri

Človeče kde na tieto tipy chodíš, tie rokliny vyzerajú fakt zaujímavo. V týchto končinách som ešte nebol, ale ak raz tak sa možno aj inšpirujem, super!

Vladimir Popluhar

No tomu som vôbec neporozumel, čo majú spoločné Malé Karpaty a Branisko - fakt nerozumiem. Inak ak sme už pri pravopise - tak by som napísal, že či si už Voroblik išiel a nie skúšal - skúšajú sa kabáty v šatni a vibramy :-) - ja viem - rýpem.

Peter61

Boro :-)
Vlado, keby to bol článok z Malých Karát ( OPRAVA : "Karpát") tak by Ti to prešlo.
Aľe z Braňiska ? Zapomňi !

Martin knor

Peto, pred rokmi som vsade just pisal vybramy. S odovodnenim, ze "vibrami" su pre trasoritky, tvrdi chlapi pouzivaju "vybramy" :-D .
(Inak, celkom by ma potesilo, keby sa v slovencine jedno z i a y zrusilo a pri zmakcovani sa dosledne pisali makcene. Beztak ten nas pravopis nema dlhu tradiciu, je to novodoby vymysel.)

Boro

Peter 61 : Čýtam dobre,očým očy a nestačým sa ďyvyť.

Martin knor

Uf, nenapadlo ma, ze by ten latinsky napis mohol byt pri pate skaly. Hladal som ho zhruba vo vyske oci a vyssie. Celkovo je tam vsak teraz poriadna dzungla.
Embecku som vo Vorobiku nevidel. Na druhej strane, nesiel som hore celou dolinou. Ako pisem, za zuzenim sa na rozsirenom mieste tazilo drevo, voda vymlela velku jamu, preto som sa vystveral na hreben.
Vlado, keby ma ta mniska nefascinovala, tak ju v clanku o turistike nespomeniem :-).

Vladimir Popluhar

Tak stroho si tú mníšku opísal. Ja som zo Sivého sprevádzal dve mníšky, pod sutanami mali parádne vybrami a vyšlapovali si v tom goretexovom svätom mníšskom hábite jedna radosť. :-)

Ajka

Ku skalnému oknu je na žltej značke výrazne značená odbočka, pozri foto. Asi po 5 minútach sme došli k skale s nápisom, ale nedá sa to nazvať okno, možno bolo treba ísť ešte ďalej,ale označené to nebolo. Na skale bol latinský nápis s letopčtom 1759.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov