Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: V dolinách pod Prosečným

Diskusná téma K článku: V dolinách pod Prosečným

Hovorí sa, že máj je lásky čas. Keďže trávim týždeň dovolenky pod Chočskými vrchmi, tak moja láska k horám a prírode je v tomto prípade na mieste. Lúčky sú celkom fajn miesto na spoznávanie nádhernej a čarokrásnej prírody. Len je potrebné vyraziť do terénu. Príroda ukrýva množstvo nádherných zákutí, dolín a iných prírodných miest. Minulý rok to bol výstup a prechod Veľkého Choča, pred tým ešte návšteva najvyššie položenej zrúcaniny Sielnického (Liptovského) hradu, a tak sa tento rok rozhodujem pre dve nádherné doliny - Prosiecku a Kvačiansku.

Daulagiri

Do tejto lokality sa stále nie a nie dostať, ale viem že raz si odkryjem aj toto biele miesto.
Raz som na nete videl fotky aj video kde bol vodopád Červené piesky s obrím prietokom, bolo to úžasné divadlo, bolo to na jar.

FunTTomas

vysvetlením pre prehnané prevýšenie je záznam trasy, ktorý v tiesňavách (na miestach so zlým príjmom signálu) naskáče do okolitých svahov a tým sa urobí chybný záznam akoby človek behal hore-dole po okolitých svahoch, ktoré sú vyššie položené. Vidieť to dobre vo Vrátach Prosieckej doliny i v okolí Červených pieskov, kde sú zjavné úlety od údolnej trasy. Na miestach, kde nie je záznam viditeľne uletený od trasy, zas pre horší signál zaznamenáva nesprávnu nadmorskú výšku, aj keď poloha je dobrá. Najväčšia chybovosť je práve pri zisťovaní nadmorskej výšky.

Majoja

Neviem prečo je tam to veľké prevýšenie na mojom zázname je to 686 m, ale dĺžka okruhu zodpovedá tomu čo som prešiel aj tabuľa z informáciami udáva 20 km. Údaje sú z môjho gpx garmin. Možno nastala nejaká chyba počas zadávania údajov a načítavaní článku pri jeho zasielaní.

Janabilesova

Boli sme tam pred tyzdnom. Pri mlyne sme dostali informaciu, ze sa pracuje aj na druhom mlyne, takze sa dockame aj jeho spristupnenia… Detom sa pacili rozpravkove puzzliky s temou Kvacianskej doliny, ktore sme si tu kupili na podporu tych, ktori odvadzaju skvelu pracu… Kvacianska dolina v teplach, ktore panovali nesklamala, bolo tu skutku prijemne.

Gustoh

V informaciach o ture vidim ze stupanie-klesanie 1505m a dlzka tury 20km.ked si to dam v Hikeplannneri tak mi to da stupanie-klesanie daco cez 700m a dlzka tury 17km.
Tak co je teraz spravne?
Tym stupanim 1505m sa mi to teda nezda a moze to odradit aj niekoho.

Boro

Prosiek a okolie je moja srdcovka. Prežil som tam strašne krásne chvíle a tak každý článok odtial ma poteší. A tú panoramatickú fotku už mám na monitore.

SatelitHomer

pri fotke "Skalný vrchol Prosečné" by som to skôr videl na jedno bralo Sokola.

Tomka

V roku 2012 sme tam mali prvé stretnutie Rastlinkárov z FN.
Nádherne strávené dni. Odvtedy som tam nebola - Tvoj článok mi pripomenul, že je čas sa tam vrátiť. Vďaka!

Pocestna07

Krásne miesta sú to. My sme tam boli po daždi 11.8. a Ráztocký vodopád len tak hučal, kozy v mlyne dotieravé, ako vždy. pripájam sa k poďakovaniu tým, čo sa starajú o mlyny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma