Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Fatra netradične: Chabzdová a Šiprúň

Diskusná téma K článku: Veľká Fatra netradične: Chabzdová a Šiprúň

Medzi moje obľúbené národné parky patrí jednoznačne Veľká Fatra a to kvôli jej horským poľanám. Najznámejšie hole sa nachádzajú v centrálnej až južnej časti. No aj na severe sa dajú nájsť horské lúčky, ktoré sú o to pôsobivejšie, že sa nachádzajú v objatí hustých lesov a najmä tam nezavíta toľko národa.

Svatopluk Štěpánek

Ospravedlňujem som mimo tému:
neviete niekto, čo sa konalo za akciu 27/10/18 ? Šiel som z Tureckej na Krížnu a do St. Hor a na úseku Kráľova studňa - Krížna ma predbiehali celé skupiny mladých mužov v šortkách a mizeli v hmle.
( píšem sem, bolo to "netradičné" ).

Ade.e

Boro, diky, veru tento kraj pohladil duse vsetkym zucastnenym.
MatoK, oplati sa tam zajst, je tam nadherne. A dokonca aj ta modra stoji za prejdetie. Najma kvoli tym "tajomnym" vyhladom.
Skriatok, z oapcneho konca by som to asi nechcel ist. Radsej este raz smerom na Madarovo.
Tatiana, diky. :) VF je v top trojke NP. Pieniny, Poloniny, VF.
MatoB. Veru, sam som veru necakal, ze ma tak chytia tie polany. Uz teraz tam rozmyslam opat zajst. A tiez aj naucne tabule. Az mi je smutno, ze to casom vsetko zakape..

Zabka

Pekný článoček:) Veľká Fatra je moja srdcovka:)

Opossum

SKRIATOK: Opacnou cestou su 3 mrzke miesta. Prve je, ked zchadzas dole z Magury. Miestami tam je polom a niekde sa v nom straca chodnik aj znacka. Treba sa snazit ist 'rovno'

Druhe je, ked uz zijdes dole, tak prijdes na miesto, kde je nejake chrastie a zlava ho obchadza nieco, co vyzera ako cesticka. Je logicke pustit sa po nej, ale nie je to spravne. Treba vojst do toho chrastia a lala, chodnicek ide tade.

A tretie miesto je stara zabudnuta cesta, po ktorej by si mal tendenciu pokracovat, ale znacka sa od nej odpaja a bez varovania zabaca hore kopcom vlavo. Znacku si tam vsimnes az po odboceni.

Ale zas, ak si ochotny sa vracat kus cesty a trosku patrat, urcite to nakoniec das. Ale ja som prvy krat mal naponahlo a pospominal som kadejaku anatomiu a vymenoval nejedneho svateho.

Skriatok

Z opacného smeru by to mohlo byť lepšie s orientáciou?

Opossum

KNOR: Ten modro znaceny chodnik je velmi zaujimavy. Snad sa jedneho dna dopracujem na kondicku, aby som stihol od jeho zaciatku po Chabzdovu za 2 hodiny ako to uvadza :)

Je to listanaty les, co je pre mna za normalnych okolnosti sklamanie, ale tento ma svoju atmosferu. Strmy traverz (musi byt mrcha v zime, tesim sa, ked tuto zimu vyskusam), obcas zabudnute lucky, horekopce a hlavne fantasticke znacenie. Ak vies kam mas ist, tak je znacenie dobre. Ak nevies, tak budes prespavat po sennikoch dole v doline ako ja, ked som ho isiel (s kopec zachadzkami) prvy krat. Po hodine a pol (dolekpec) odporucam pozerat sa stale dolava na necakanu odbocku... Teren navadza ist rovno, ale nie je to tak...

Vrelo odporucam ako turu, na mieste, ktore volaju Magura je krasne.

Sona

Dakujeme za upozornenie, chyby sme opravili.

Daulagiri

Táto časť V. Fatry je málo známa, ale vďaka tomu je tam veľký kľud. Pamätám si ako ma pri mojej prvej návšteve očarili lúky a senníky pod Kútnikovým kopcom a rovnako lúky okolo Chabzdovej (Maďarova). Odvtedy som tam bol ešte pár krát a vrylo sa mi to tam do srdca viac, lebo tie lúky sú ešte neokukané, neofotené. No Šiprúň a Sidorovo mi zatiaľ unikajú, snáď nie dlho. Veľmi ma potešil tento článoček s ozaj čarovného kúta Fatry.

Našiel som však dve chybičky:

  • v úvodníku by malo byť: v objatí hustých lesov...
  • pri fotke 17 vzadu je hrebeň Oravskej Magury nie poľsko-slovenský hrebeň
Boro

Krásna túra, ešte krajšie fotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov