Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Trenčianske Teplice – Sklené

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Trenčianske Teplice – Sklené

Tohtoročná jar všetkých prekvapila mimoriadne teplým a pekným počasím a tak sme od polovice apríla bojovali s nutkaním pokračovať v našej púti po červenej značke E8, u nás známej viac pod označením Cesta hrdinov SNP, čo najskôr. Pokušeniu sme nakoniec nepodľahli a najmä kvôli nahláseným dovolenkám v práci a priepustkám od rodín, sme dodržali pôvodný termín na prelome mája a júna. Z praktického pohľadu to bola škoda, pretože naša tohtoročná júnová etapa bola výrazne poznačená búrkami a nestabilným počasím.

TomasD

pekm - Vdaka. Veru to stupanie bolo poriadne aj zo strany od Cicmian. Ked sme to isli hore, hovorili sme si, ze to cestou dole do Fackovskeho sedla nemoze byt horsie, ale opak bol pravdou:D Na tu dalsiu cast sa velmi tesime, takze som zvedavy ake to bude.

jozod - vdaka tato:)

martin - to je fakt, ten posledny usek kusok za Chrenovskymi Lazmi, este pred stupanim na kopec Horenovo, bola pomerne velka chatova osada. Asi myslis tu? Bola priamo na znacke, tiez sme pozerali ze by to bolo skvele miesto na prespanie, idealny noclah priamo na trase. My sme vsak mali dohodnute ubytko v Sklennom co nam po tych lejakoch prislo vhod, tak sme pokracovali priamo tam. Inak to Sklenne nie je uplne idealna volba, ubytko je super, ale je cca 3,5km z trasy a neviem ci je tam nieco blizsie. Ak by sme isli dalej, je to cca 7 km po asfaltke navyse.

Martin63

My sme počas tejto etapy prespali na verande nejakej chaty na Jaloveckých lazoch (chatová osada ale nie je to mape, cca 2,5 km za Chrenovskými lazmi) Skvelé miesto, aj keď vodu sme nenašli. Z Fackovského sedla do Skleneho by sme to už nedali - na druhy den sa nam vsak podarilo prejsť trasu z Jaloveckých na Skalku.

Jozod

Dobre napisane Tomo, nech mate v dalsich etapach lepsie pocasie.

Pekm

Pekny clanok,
ked sme tadial pred rokom isli tak sme stretli pana, ktory sa pod Vysehradom staral o tie kone a akurat prerabal taky stary rodinny domcek kusok od tej jazdeckej skoly. Nechal nas prespat v tom domceku a este nam dotiahol aj vodu takze asi sme mali stastie lebo vtedy nam presne do Vysehradu prsalo. My sme ale isli opacne - smerom od Dukly a musim povedat, ze stupanie vo Fackovskom sedle vo mne zanechalo spomienky na cely zivot :-D Tu dalsiu trasu co pojdete budete mat krajsiu. Tunel, Skalka, Sturec, Krizna boli velmi pekne casti. Drzim palce nech to date bez problemov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma