Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poškodené a uzatvorené chodníky v Tatrách (video)

Diskusná téma K článku: Poškodené a uzatvorené chodníky v Tatrách (video)

Horská záchranná služba a Štátne lesy TANAP-u upozorňujú všetkých návštevníkov Vysokých Tatier na uzatvorenie turistických chodníkov cez Bielovodskú a Javorovú dolinu z dôvodu ich podmytia a strhnutia mostov. Bielovodská dolina je celá uzatvorená od rázcestia pod Poľským hrebeňom po Lysú Poľanu. Najkritickejšia situácia je v oblasti Javorovej doliny, kde voda strhla časť zeleno značeného turistického chodníka. Momentálne je nepriechodný, na jeho dočasnú uzáveru turistov priamo v teréne upozornia aj informačné tabuľky.

Peter61

hzs.sk/…/vecerne-zachranne-ak…
Uzatvorenie turistických chodníkov cez Bielovodskú a Javorovú dolinu z dôvodu ich podmytia a strhnutia mostov. Bielovodská dolina je celá uzatvorená od rázcestia pod Poľským hrebeňom po Lysú Poľanu. V Javorovej doline je podobná situácia a bližšie informácie budeme priebežne aktualizovať. Uzavretie sa vzťahuje aj na Veľkú a Malú Studenú dolinu, žltý turistický chodník z Tatranskej Lesnej na Studenovodské vodopády. Zamkovského chata je prístupná len od Skalnatého plesa. Tatranská magistrála je nepriechodná medzi Hrebienkom a Zamkovského chatou a medzi Hrebienkom a Sliezskym domom. Taktiež je nepriechodný zeleno značený chodník od Velického mosta po Sliezsky dom pre odplavené mosty.

Peter61

HZS
" Veľká Studená dolina je priechodná"

Peter61

21.07.2018 09:17
UPOZORNENIE PRE NÁVŠTEVNÍKOV MALEJ STUDENEJ DOLINY
Tatranská Lomnica (21. júna 2018) – Štátne lesy TANAP-u prostredníctvom dodávateľskej firmy od skorého rána pokračujú s prácami na výstavbe provizórneho premostenia pod Húpačkami. Samotná lavica je síce už hotová, avšak ešte ostáva dokončiť bezpečnostné prvky. Prosíme turistov, aby zbytočne neriskovali a tomuto miestu sa zatiaľ vyhli, aby pracovníci dodávateľskej firmy mohli most ešte dnes dokončiť. Malá Studená dolina so Zamkovského a Téryho chatou bude pre návštevníkov bezpečne prístupná od zajtrajšieho rána.

Pinciotti

Nie je nejaký odhad,kedy by sa asi mohli sprevádzkovať severné doliny?Hlavne Bielovodska.Dni, týždne?

Sona

ŠL TANAP píšu, že Bielovodská dolina je už spriechodnená, akurát v lokalite pod Úplazkami je vyznačená obchádzka.

FunTTomas

Soňa, ale veď lávka spred Permona je len minimálna skratka, keď do doliny vedie normálna cesta poniže Nadbanského.

Sona

Ja viem, ale bol to pekny mostik s malou strieskou, my sme tadial pravidelne chodili s detmi. Tak len aby sa vedelo.

Lubo

Z parkoviska to bola taká logická trasa, vždy sme tadiaľ chodili.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum