Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Polonina Dovžina nad Rachovom

Diskusná téma K článku: Polonina Dovžina nad Rachovom

Počas týždňového pobytu vo východnej časti Zakarpatskej Ukrajiny v závere mája 2018 sme mali naplánovaných viacero výletov do okolia, a to nielen pešiu turistiku, ale aj poznávanie okolitých sídel. V posledný deň pobytu v mestečku Rachov sme si zvolili výstup na poloninu Dovžina. Kombinácia vhodne zvolenej trasy a priaznivého počasia sa nám postarali o krásne zážitky. Nebudem preháňať, ak poviem, že už dávno ma krajina neočarila tak, ako tomu bolo práve na tomto výlete.

Zivan

Jasné, ja len že na Zakarpatí ich domáci volajú jafiny.

Zivan

Martin, myslel si asi jafiny, čiže čučoriedky.
Domáci chodia zbierať aj kamjanky, čiže brusnice.

Vladimír Kobza

V ten deň sme nestretli žiadnych turistov. Možno aj tým, že sme boli mimo hlavnej letnej sezóny a navyše v bežný pracovný deň.

Ale inak treba povedať, že ráno keď sme v Bilyne hľadali začiatok značky, teda lepšie povedané, len sme sa pozreli do mapy a už boli pri nás miestni obyvatelia, ktorí nám ochotne radili kadiaľ máme ísť a popisovali trasu na Dovžinu. Bolo jasné, že ten terén dobre poznajú.

Martin knor

Hmm. Chodia tam na turistiku aj miestni? Stretli ste nejakych?

Sona

Aaaa, pripomenul si mi nas vander z 2008. Tu kamennu cestu nad Rachovom si pamatam a na utulni Perelesok sme spali. Aj vtedy bola branka zamknuta, ale pes tam nebol a chata vyzerala otvorena, tak sme podliezli plot a dohodli noclah. Pri vysielaci Terentyn sme obedovali, nikoho tam nebolo.
hiking.sk/…/zakarpatska_ukraj…

FunTTomas

joj Poloniny, už sa teším na jeseň na Zakarpatie. Pekne Vlado. Túto časť Svidovca nemám prejdenú.

PaliT

Veľmi pokušiteľský článok toto. Krásne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma