Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tradičné polovičky Ampato Prabos

Diskusná téma K článku: Tradičné polovičky Ampato Prabos

Drvivú väčšinu túr prejdem v stredných a vyšších vibramoch. Ak som chcel zvoliť ľahšiu alternatívu, obul som si buď päťprsťáky, alebo dokonca sandále, ktoré som si kúpil v horolezeckom obchode okolo roku 1992. Polovičné semišové české botasky som cielene nosil na turistiku naposledy hádam v roku 1982, ale priznám sa, že v tomto roku som začal vážne uvažovať, že si nejaké “polovičky” zadovážim. Tak ma len potešilo, keď som dostal ponuku urobiť predstavenie a stručnú recenziu na topánky Ampato GTX českého výrobcu Prabos. Okrem opisu a hodnotenia výrobku sa dočítate aj o skúsenostiach z troch vychádzok z rôzneho terénu.

PaliT

Dal by som to do kategórie B, je to o kúštik mäkšia bota, ako napr. Salewa Mid Trainer, ale výrazne tvrdšia, ako bežná vychádzková športová obuv. Poviem to takto: sú to skutočné horské vibramy.

Jelosek

Vypadá to, že Prabos opisoval minimálně design od garmonťáckých Dragontailů.. Jak je to s tvrdostí/tuhostí podrážky?

PaliT

Podobné to je aj pri bicykloch, výrobcovia udávajú hmotnosť veľkosti M alebo S a bez pedálov. Je logické, že väčšie modely budú ťažšie.

Inak botičky som testoval aj ďalej, majú teraz "nakrútené" vyše 100km, najviac som bol zvedavý na skúsenosti s obutím s ťažkým 18kg batohom pri viacdňovej turistike na Poľane a definitívne som si overil, že sa hodia aj na diaľkové pochody.

Žiadny pľuzgier, všetko drží, na drsnejší terén budem hľadať nejaké návleky, ktoré zabránia napadaniu kamienkov a vetvičiek do topánok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma