Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Kayland Apex Rock

Diskusná téma K článku: Topánky Kayland Apex Rock

Technická topánka do vyšších nadmorských výšok, určená pre náročný treking, VHT, ľahšie horolezectvo a nepochybne zvládne aj nejaké tie ľady. Popri tom je však veľmi ľahká a až prekvapivo pohodlná. Taliansky výrobca do nej vložil množstvo vychytávok, ktoré prispievajú k celkovo pozitívnemu dojmu. Nasledujúce riadky sú úvodom k dlhodobejšiemu testu. Článok bude pravidelne aktualizovaný o nové poznatky.

Lubo

Re: Stanley.sk

Som s nimi stale spokojny. Tym, ze su tuhe, tak sa velmi neohybaju a teda nevznikaju take tie miesta v oblasti spice, ktore by mechanicky trpeli, co by viedlo k preruseniu membrany a teda k zatekaniu. Pokial vsak idem s nimi cely den v roztapajucom sa snehu, tak mam zvnutra trochu vlhko, no nie je presne jasne, ci sa dostala do nich vlhkost zvonka alebo ostala ta z potu.

Ich tuhost mi velmi vyhovuje a dobre sa preto spravaju v skalnom terene. Dobre sa s nimi lezu tazke ferraty a chodia VhT trasy v Tatrach ci Alpach.

Jedinou nevyhodou je, ze je v nich zima. To plynie aj z konstrukcie - vela textilu menej koze. Ak ich beriem v zime, tak len s fest dobrymi ponozkami. Ja kombinujem tenke coolmax ponozky s hrubsimi vlnenymi.

Pripinat sa daju poloautomaticke macky a nosim ich aj na sneznice.

Keby som riesil kupu tohto druhu topanok, urcite by som opat zvazoval Kayland, lebo ich uzsie kopyto mi vyhovuje...kvoli svojej superuzkej nohe si prilis nenavyberam.

Stanley.sk

@Lubo: ake mas skusenosti po case? Este drzia? A co nepremokavost?

Raunchy

Super obutie, nedavno som si ich zaobstaral a som maximalne spokojny, maju za sebou asi 20 km v mix terene (sneh, ľad, šotolina) v mrazoch a zatial max. spokojnost z nepremokavostou a pohodlim. Dokonca ich vyuzivam aj v meste, treba si trocha zvyknut na hojdalku ale ide to.

Lubo

Ondro, vdaka za upozornenie, vo faktoch som cenu opravil.
Mazat tvoj prispevok netreba v tomto pripade.

Ondro_RK

...inak si pooprav cenu, keďže opisuješ KAYLAND® APEX ROCK a cenu uvádzaš na KAYLAND® APEX ROCK LEATHER --> toto potom vymaž ;-)

Ondro_RK

zdravím Lubo,
tak už veríš, že značka Kayland má na Gore-Tex? :-)

Misko

presne tieto fesandy som si chcel kupit ale nakoniec to skoncilo na trango s evo. od kaylandu som ale uz boty mal a boli paradne. inak v blate sa smyka vsetko a umyvat ich netreba, nema tam co zhnit, zkysnut, etc. :)

MatusM

Lubo, dik za recenziu, aj s vlaknom diskusie, co bude nasledovat sa mi iste raz zide.
(Ale umyt si si ich mohol:)

Lubo

Vdaka za info, obchod vyradim z nasej databazy.

Toomas

Fajn clanok...
K tym obchoodm: myslim ze TAVA v Nitre uz od leta nefunguje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov