Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zo Skrzyczneho do Wisly

Diskusná téma K článku: Zo Skrzyczneho do Wisly

Sliezske Beskydy (čes. Slezské Beskydy, poľ. Beskid Śląski, sliez. Ślůnski Beskid) alebo Tešínske Beskydy sú pohorie vo Vonkajších Západných Karpatoch. Väčšina pohoria sa nachádza v Poľsku. Sliezske Beskydy sa skladajú z dvoch horských pásiem, ktoré oddeľuje dolina rieky Visly. Ide o pásmo Čantoryje na západe a pásmo Baraniej Góry na východe. Najvyššie vrcholy sú Skrzyczne (1257 m), Barania Góra (1220 m) a Velká Čantoryje (995 m – najvyšší vrchol časti v ČR).

Tomasz.

V Sliezskych Beskydoch je ale nekolko peknych miest.

  1. Ked chcete ist na Baraniu horu, najkrajsia cesta ide cez rezervaciu (po modrej).
  2. V severnej casti Sliezskych Beskyd ponukam velmi prijemny hreben Łazek - Błatnia - Klimczok.

Vobec myslim si, ze ked na hlavnych hrebenoch hor su znicene alebo vyrubane lesy, velmi casto krajsie su uzemia na okrajach pohori. Tak je i v Polsku i na Slovensku (napriklad Levocske hory alebo Spisska Magura).

Martin knor

Ten zajazd organizoval Klub slovenskych pilcikov? :-D Akoze nech nam nie je smutno, aj u susedov sa daju najst otrasne holoruby? (Spolocnost Rubenstajn, Rifenstajl, Jeger, Zabavne parky a kasina ... nekomentujem.)

Ale ta Malinovska skala sa mi paci.

Zdenči

Po Malinowsku skalu bolo slnko viac menej za mrakmi, ale potom keď začalo piecť, tak odoberalo sily a vyhľadávali sme tieň. Napr. pri takej hrebeňovke krivánskej Malej Fatry je tých miest na schovanie sa menej

Sona

Ja som si zase priblizne v polovici fotiek hovorila, ze to musela byt riadna opekacka. Hreben teda vyzera pekne, ale stromceka siroko daleko nikde.

Bazin

tak ten padak dole vam vôbec nezavidim :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov