Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Baranec cez Žiarsku chatu a Žiarske sedlo

Diskusná téma K článku: Na Baranec cez Žiarsku chatu a Žiarske sedlo

V Žiarskej doline som dávno nebol. Jednak tam padla lavína storočia a zmenila ju na nepoznanie, jednak tam lesníci ťažili jedna báseň a tak som si vyberal iné destinácie, keď ma zavialo do Západných Tatier. Toto leto som si však išiel spraviť reparát do starej známej doliny, kam som pred rokmi chodil v lete aj v zime často. Výber tentokrát padol na okruh na Baranec cez Žiarsku chatu, Žiarske sedlo a dolu priamo do ústia doliny.

Bazin

tusim sme sa tam vcera minuli, pridavam foto aj s postavou pre mierku, lavina je pod cestou.

Daulagiri

Ja som toto šiel zatiaľ dvakrát vždy v opačnom smere (Baranec-chata), ale len preto že som sa prispôsoboval spoluturistom. Osobne by mi to asi bolo jedno. Všetko má svoje pre a proti.

Phalike

Alebo si prenajmes kolobežku a odfičíš si to po ceste na nej. Mierna dávka adrenalínu ťa preberie a ušetrený čas využiješ na osvieženie a regeneráciu v potoku ;)

Rc1

sak jasne ako komu co viac vyhovuje. ja idem strmsou stranou vzdy radsej hore ako dole. ale je pravda ze dlhy zostup nekonecnou asfaltkou s uz unavenymi nohami tiez nie je to prave orechove. v ziarskej je ale ta velka vyhoda ze ak uz ides zostupovku dolu tou asfaltkou mozes si pred tym dat na chate nejaku tu anestezu. teren asfaltkou uz nie je taky nebezpecny a aj pripadne stretnutie s medvedom budes brat viac s nadhladom :-) samozrejme nic pre soferov...

Lubo

Rc1: Komu ako vyhovuje :-) my sme startovali trosku s oneskorenim (lebo prichod z BA) a tak sme pomerne skoro ocenili jedlo na chate. Ale hej, to horsie mat rychlo za sebou ma svoje caro, lebo potom mozes viac paberkovat.

Martin: ano, ta druha vetva je asi krajsia, hoci musim povedat, ze ten les na zltej bol fest dobry a tazba takmer ziadna, len na zaver klesania trosku.

Rc1

lepsie je ist asi opacne. na holy vrch ten stupak dat hore lesikom ked je este chladnejsie a prijemnejsie a na zaver mozes uhasit smad chladenym na ziarskej chate. pripadne ak mas stastie tak z chaty usetrit kolena pozicanim kolobezky

Martin knor

Na Baranci som bol pocas stretnutia v oktobri. Siel som hore modrou a dole zltou ako Vy. Avsak ta modro znacena trasa sa mi pacila ovela viac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma