Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kriváň cez Tri studničky a späť cez Jamské pleso

Diskusná téma K článku: Kriváň cez Tri studničky a späť cez Jamské pleso

Kvôli riziku búrok v letnom období je dobré plánovať túry s včasným štartom a návratom v skorých popoludnajších hodinách. V Tatrách je to zároveň asi jediná šanca ako si túru užiť bez zástupov turistov aj cez letné prázdniny. Začiatkom júla sú navyše dlhé dni, takže vyraziť sa dá naozaj zavčasu. Vybrali sme si druhý najvyšší značkovaným chodníkom dostupný vrchol v Tatrách, dominantu Liptova - Kriváň.

Bazin

Pekne, iba dodam, ze partia 9-13 rocnych deti to hore zvladnu za cca 4 hodinky a dole to je uz len o psychike nudnosi zostupu.

FunTTomas

ľubo: čo sú to za čísla v krúžkoch na mape na začiatku fotiek?

Lubo

Nech sa paci detail v prilohe. No netusim k comu to sluzi. Na smerovniku nebolo dalsie vysvetlenie a ani som po tom nepatral, kedze sme ficali rychlo hore. Ma to vsak na svedomi terenne stredislo SL-TANAPu, ktore sa stara o smerovniky, takze ich sa treba spytat :-)

Martin knor

Na Krivani som bol iba raz, ale okruzna tura zo Strbskeho plesa, na ktorej som obehol Koprovsky stit, Temnosmrecianske pleso aj Krivan (vsetko po znackach) mala najvyssie prevysenie, ake som kedy absolvoval. Dnes to uz samozrejme nedam :-( .
Ked som stupal na Krivan, tak proti mne slo vela turistov, ale hore nebolo tusim ani nohy. To je druha moznost, ako sa vyhnut zastupom :-) .

Daulagiri

Tiež som bol na Kriváni raz v lete s rodičmi už dávno. Ale vo vrcholových partiách bola hmla tak sme nič nevideli. Odvtedy sa tam túžim vrátiť, ale radšej na jeseň, keď bude menej ľudí, len mi to stále nejak uniká. Trasu plánujem takmer totožnú ako je opísaná, ale chcel by som to dať ako dvojdňovku :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma