Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skalné mesto Koľvek a Čierna hora z Kluknavy

Diskusná téma K článku: Skalné mesto Koľvek a Čierna hora z Kluknavy

Veľmi rád sa túlam po miestach málo známych, tam, kde si môžem užiť relatívne nedotknutú prírodu, kde len sem-tam stretnem človiečika. Na východnom Slovensku sa ešte stále dajú objaviť takéto miesta, pre mnohých úplne neznáme. Preto keď som sa na nete našiel informácie o skalnom meste Koľvek, Čiernej hore, Rozsypanej skale a Roháčke, hneď som vedel, že tam raz musím ísť.

Vlado7059

Pohľad z Čiernej hory na Čergov, treba opraviť na Bachureň.

MilanS

Podľa mňa ten názov súvisí so slovami kľuvať, vykľuť sa. Keď som tam bol pred asi 30 rokmi, na veľkej skalnej stene, obrátenej na juh, bolo množstvo stôp po hniezdení veľkých vtáčích dravcov.

Daulagiri

Mňa najviac fascinuje ten názov, to nemá obdobu. Ak sa v tejto časti Slovenska niekedy vyskytnem určite to tu navštívim, mám rád skalné mestá.

Pencurák

Túto trasu sa oplatí prejsť hlavne vtedy,keď je ideálne počasie. Tak ako píše Heňo, tie výhľady zo skalného mesta a hlavne z Čiernej hory sú nádherné.

Martin knor

Pekne. Siel som pred rokmi tu zapadnu cast (z Margecian), a keby som o skalnom meste co len tusil... Kvoli rannym hmlam som ani z Ciernej hory nic nevidel :-( .

Ade.e

Taku trasu, ale s koncom severne od Hornadskych luk, som siel pred asi 4 rokmi. AKo samotne skaly ma viac zaujali vyhlady z nich a najma tie Hornadske luky, alebo ako sa mi viac paci povodny nazov Dolnolodinske luky, aj ked som zil v predstave, ze to boli Hornolodinske (su este stare smerovniky) Tie luky su naozaj nadherne, aj ked podla tych fotiek to az tak nevyzera.
Po repete tejto trasy uz pokukujem nejaky ten piatok.

FunTTomas

paráda, konečne článok o skalnom meste. Zaujímavé by bolo zistiť ako vznikol tento nevšedný názov...

Tomka

Takéto trasy sa mi páčia. Dúfam, že sa sem raz dostanem.

Boro

Všade sa nájde niečo, čo sa dá obdivovať. A ak už to nie je čokoľvek, tak je to aspoň Koľvek.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma