Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Poraďte pri výbere topánok

Diskusná téma Poraďte pri výbere topánok

Dobrý večer, prosím aj ja o radu - vyberám nepremokavé trekové topánky na zmiešaný terén (lesné + šutre), prevažne SK (M+V Fatra, Nizke Tatry atd), radšej vysoké než nízke a radšej ľahké než ťažké kožené. Pozerala som aj staršiu diskusiu nepremokave_boty_na_dlhsi_trek.html, Sashine Salewy ma tiež oslovili, ale s vodou majú podľa nej problém... Ďakujem za každý názor, Lenka

Peter61

Zolo:
dezén schodený na vonkajšiu stranu. Skoršia výmena podrážky by sa imho vyplatila.

Skriatok

Pre Remy :)

Trosku som popátral medzi fotkami. Takze pouzivam ich od leta 2013, a minimálne by v nich malo byt tak 1200km co som narychlo pocital. Z toho 1/3 Alpy (najme ferraty a nástupy na nich), 1/3 na tazko s batohom na slovensku, a 1/3 vytrvalostné túry - vacsinou lahsí teren (blízké Madarské kopce: Börzsöny, Gerecse, Pilis). Okrem Álp v kazdom rocnom obdoby. Vobec som o nich nestaral. Ziadna impregnácie za tie roky. Absolutne nic, len som ich umyl.

Podla predoslích mojich skúseností (18 rokov dozadu) celkom slusnom stave sú este :).

Ale to by uz asi malo patrit do fóra pod testom.

Remy

1000 km za 5-6 rokov a este aj dezen v kybli?

Peter61

Ok, Zolo. Ja som Garmont Integra menilv restday 2.x Vibram, 3.x guma nieco made in CZ = lacnejsie , iba tak na jednodnovky.

pre Leni :
ak si spokojna so sucasnym kopytom, imho treba vyberat nieco podobne a vyskusat.

Skriatok

Ahoj Peter!

Nie. Myslím, ze u nich by to ani nebolo velmi reálne. Medzipodrázka je dost makká. Jedine asi, keby vsetko dali dole. Výmena v cesku co som pozeral je 52 eur, a novy som kúpil v akcii (zase) okolo 150,-. Ale koza uz tiez má vela za sebou. Teraz uz zacína trosku popraskávat v ohybe, pri prednom ocku. Mám ich tak 5-6 rokov, s odhadom je v nich tak 1000km minimálne.

Ale radsej nieco porad pre Leni. Trosku sme od témy :).

Skriatok

Asolo Tribe GV (hiking.sk/…/topanky_asolo_tri…) Uz som objednal druhý pár, lebo prvy uz skoro nemá dezén:). Mán ich strasne rád (predosle boty: Hanwag Yukon, Meindl Himalaya, Hanwag Peru...) Lahké, celokozené a podla ma maksie ako Hanwag Tatra. Nie su na to urcene ale kludne som v nich ,,behal,, aj v Dolomitoch aj v Alpách na sutroch.

PaliT

Salewa MTN Trainer mám práve 4 roky, ešte nepremokli, ani manželke.

Lubo

Hanwag Tatra Light vyskúšaj a keď ti sadnú, myslím, že na popísané aktivity by mohli byt fajn. Sú síce kožené, no sú celkom ľahké.
Písal som nedávno o nich:
hiking.sk/…/turisticke_topank…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma