Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dedinky – Stolica – Revúca – Ploské – Hnúšťa

Diskusná téma K článku: Dedinky – Stolica – Revúca – Ploské – Hnúšťa

V prvý májový piatok po práci sme sa zišli piati silní, mladí, pekní a veselí chlapci na vlakovej stanici v Banskej Bystrici a sadli na poobedňajší margeciansky spoj, po 18-tej sme ešte veselší vystúpili na Dedinkách. Hneď na stanici nás privítal taký silný vietor, že sme trošku zapochybovali o pôvodnom pláne, ale samozrejme sme z neho nezľavili. Ešte do tmy sme vystúpali cez Dobšinský kopec a pripravili sa na prvé spanie na lúke medzi vysokými smrekmi niekde za Ostrou. Chceli sme sa zložiť trošku vyššie, aby sme mali výhľad aj na Kráľovu hoľu, ale vietor nám to nedovolil. A proti prírode sa neoplatí bojovať.

Daulagiri

Až z veľkým odstupom sa dostávam k tomuto článku. Pamätám si že tiež som dostal pozvánku na túto akciu, ale nemohol som sa zúčastniť, škoda.
Úvod trasy po Revúcu viacmenej poznám, ale zvyšok nie, vyzerá to tam zaujímavo. Lesov v Stolických vrchoch je škoda, boli krásne tajomné.

Ade.e

Veru, trasa ako lusk a ten opis tak netradicne humorne podany, ze som este podobny na hikingu necital.
Vacsinu trasy este nemam prejdenu a je to v hladaciku a caka na spravny moment, ktory nie a nie prist. Akurat podobne boli miesta ako Sirk a Zeleznik. Ale aspon viem na koho sa obratit.
Mimochodom Tomas, dik za promo pre moj clanok,riadna zhoda nahod, ze bol uverejneny dva dni pred vasim, hoc som ho dal do systemu pred vyse mesiacom. :D

Tomka

Parádne napísané, parádna trasa, parádny kraj. Klobúk dole - žičlivo som Vám závidela. Okrem Radzima tam nemám nič prejdené.
Tie žubrienky som si predstavila úplne "naživo" a tak som sa nahlas rozosmiala až sa prišiel manžel spýtať, že či som zdravá.
Ďakujem!

Martin knor

Super napisane. Ale aj trasa je pekna. Na niektorych miestach z Vasej trasy som bol, ale ani som netusil, co vsetko sa v okoli nachadza. Prekvapil ma najma Zeleznik.

K zaveru - ked som opravoval dom, dostalo sa mi od starousadlikov ponaucenia: "Robit sa da maximalne 3 po sebe iduce dni. Potom si clovek musi ist do prace oddychnut." :-D

FunTTomas

máte sa na čo tešiť. V stredu pokračujeme v rudohorských článkoch príspevkom od Heňa...

PaliT

Veľmi inšpirujúce, nejako ma tieto končiny fascinujú stále viac.

Vrana

pekna nahoda, ze sa na hiking.sk objavia 2 clanky po sebe, ktorych trasa prechadza Stolicou :)

Clanok precitam neskor, ale zaujala ma hned uvodna fotka. Tak aspon kratky pribeh k nej.

Koniec juna 2017, pomaly som koncil Rudnu Magistralu. V ten podvecer som zo Stolice zostupil do sedla, kde polovnici z Vysnej Slanej akurat osadzovali ten zahadny smerovnik. Zostup mi trval minimalne 3 hodiny preto som sa zasmial ked som videl na
cedulke udaj Stolica 2:10. Hned som im povedal, ze ked to vynasobia 2-mi ten udaj bude +/- zodpovedat realite. No vidim, ze si nedali povedat a cedulka tam ostala bez zmeny.

Inak pankovia boli velmi pohostinni. Po par stamprlikoch domacej a jednom pive som sa zlozil rovno pri novom smerovniku. Naliehali aby som isiel radsej do posedu, ale mne bolo dobre tam. Skoro rano ma prisiel jeden z nich skontrolovat ci som noc prezil v zdravi :)

Phalike

Vďaka Robo za pripomenutie, bol to parádny vander, piva a srandy požehnane, síce polomov a holorubov tiež ale stále ešte mnoho krásnych miest, čarovných lesov a závanov histórie ostalo neporušených.

Boro

Paráda, naozaj paráda. To je moja krvná skupina. Trasa, banda, nápady, sranda, vander jak noha.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma