Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Obuv na Santiago de Compostela

Diskusná téma Obuv na Santiago de Compostela

Ahojte. Minuly rok som bol na puti Santiago de Compostela. 265km, za 9 dni. Kupil som si nejake lacnejsie salomony, pod clenky za cca 70 eur. Vsetko bolo OK, ziadny otlak. Avsak mal som problem s achilovkou a a to hlavne ked boli useky po asfalte (napr stale len 15 km po asfatle). Ked som isiel by kamenoch/zemi tak v pohode. Casom to uz bolo take zle ze som si na to musel natierat ibalgin mast od bolesti.Tento rok chcem ist zase. Viete mi poradit nejaku obuv ak chcem co najviac stabilizovat tie achylovky? Ze aky typ, kludne mi poslite aj odkaz. Urcite si tento rok zoberiem aj palice do ruk, aby som odbremenil nohy. Vdaka za radu.

Mkosik

Mozne je problem, ze Ti tie Salomony priliz tlacili na achilovky. Zavisi velmi ako maju tvarovanu zadnu cast topanky v oblasti paty a nad nou.

PaliT

Ak ešte máš čas predtým trénovať, pouvažuj o dlhších pochodoch v päťprstovkách, mne to dosť pomohlo posilniť všetky šľachy, aj kolená, len to chvíľu trvá. Na samotný pochod by potom mohli stačiť nejaké overené polovičky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov