Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Súostrovie Pieniny

Diskusná téma K fotke: Súostrovie Pieniny

Ranná hmla vytvorila hladinu vo výške okolo 700 m.n.m a pieninské vrchy sa zmenili na izolované ostrovy. Oprava legendy na fotke: namiesto Beskid Sadecki má byť správne Lubaň, Gorce (opravili martinkrivda a dzakomoo).

Peter Straka

Ja to tam veľmi napozerané nemám, mám to trochu od ruky:) Posielam fotku z 11/2011 z Chlebu na Gorce (identifikoval ich turista-Poliak), tu sú od Tatier naľavo.

Dzakomoo

Peter netreba sa ospravedlňovať :) fórum je presne aj na takéto debaty. chodím tam často a mám tie kopce napozerané. prikladám aj foto z Vianoc, myslím, že som to fotil pár metrov od miesta, kde si stál ty (možno si stál na tom hraničnom kameni). presne v strede na horizonte je Lubaň v Gorcoch. ináč bol som tam aj teraz týždeň pred tebou, ale na takúto parádnu inverziu som nemal šťastie.

Peter Straka

Dzakomoo & Martin Krivda, ospravedlňujem sa, je to naozaj Lubaň v Gorcoch. Prezrel som aj iné fotky, Beskid Sadecki - hrebeň nad Scziawnicou - je skutočne viac vpravo. Perspektíva pri tej hmle, vypĺňajúcej údolia, sa otvára viac ako by sa na prvý pohľad zdalo.

photos.app.goo.gl/D3rBWwxep4Y…

Peter Straka

Chlapi, priložená mapka vás hádam presvedčí.Ten Lubaň tam možno je, ale stráca sa už v opare.

Dzakomoo

vydarená panoráma. podľa mňa sa tiež jedná o Gorce a vrch Lubaň. skús si fullsize fotku priblížiť a uvidíš tam aj rozhľadňu.

Peter Straka

Martin, Gorce sú až za Novym Targom v osi Pienin, toto je celkom blízky hrebeň nad Sczawnicou - viď pl.wikipedia.org/…/File:Szcza…

V hustom letnom vzduchu nebola extra viditeľnosť. Zato Gorce som videl raz v novembri pri inverzii z Chlebu, jeden Poliak ma na ne upozornil.

Martinkrivda

vydarene, popis beskid sadecki: je to vrch luban a ten uz je tusim v gorcoch

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok