Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry: Záverečná na Svinici

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry: Záverečná na Svinici

Dnes už neviem, ako a kedy vznikol tento nápad, ale za jeho korene považujem svoju prvú väčšiu tatranskú túru z roku 2011, Kriváň. Ku Kriváňu sa postupne pridali ostatné značené štíty, k štítom sedlá, doliny a plesá. Priam to človeka začalo zvádzať k vyjadreniam, ktorými sa občas oháňajú niektorí jedinci. „Tatry? Jáj, tie mám už celé prechodené.“ Áno, prejsť celé Tatry, to by bolo. Ale čo si pod "celými Tatrami" predstaviť? Niekomu na také tvrdenie stačí, že bol jedenkrát na Kriváni, Rysoch a v Priečnom sedle, inému by nestačili ani výstupy na všetky pomenované štíty v každom ročnom období.

Phalike

Pre mňa osobne veľmi sympatický výber trasy, mám rád takéto túry typu krížom krážom resp. odniekiaľ niekam mimo zaužívaných trás, okruhov, prechodov. A ako bonus veľmi pekne precítené aj v písanom texte. Vďaka.

Bazin
vydarena oslava! dore citanie, nadherne foto. O niecom takom snivam , ale dlhe na mna :-(

Inak prechod Zawrat- Svinica je oficialne zatvoreny, ale neviem od kedy. Ty si ho absolvovala bez problemov? V Gasienicowej doline tam boli aj tabulky upozornujuce na to.

tpn.pl/zwiedzaj#komunikat-tur…

Szlak turystyczny między Świnicą a Zawratem jest zamknięty do odwołania z powodu obrywu skalnego oraz zniszczenia dużego fragmentu szlaku

Peter61
bažin, bažin, starý pes,pretri si očy -)
Dátum túry 20.6.2017
Beta

Parádna túra, sympaticky napísané :-). Kedysi ľudia jednoducho išli do Tatier a nerozmýšľali či idú na slovenskej strane či poľskej, Tatry boli jedne a vidím, že sa toto vracia, super! Ten Liptovský Košiar som prešla párkrát ale stále nemám ho rada :-)

Myshell

Ahojte, ďakujem krásne za reakcie. Na Svinici sa ľahko robia ľúbivé fotky, nezabúdam dodnes.
Peter, v rámci celého Tanapu, či vo VT si dal posledný?
Aj som bola zvedavá, keď som to písala, či mal niekto rovnaký nápad, resp. dal „celé“ len tak nejak neplánovane časom.

Peter61

Myshell :
v slovenských VT. Taký Kasprov v. akosi odkladám.

Phalike

@Myshell: Mna by zaujimalo ako si si evidovala resp. znacila uz prejdene chodniky, lebo idea je to ozaj sympaticka pochodit si v Tatrach kazdu značenú piaď zeme :)

Sona

Ja mam tiez evidenciu, kde som este nebola v ramci VT zo znacenych chodnikov, casto su to len take kratsie useky, na ktore snad niekedy pride pri vacsej ture. Plus cele polske Tatry, kde sa desim vysokej navstevnosti.

Peter61

:-)
Soňa, evidenciu ani ja nemám.
Čo sa týka návštevnosti, niečo podobné,ale aj s modrým pruhom na vlajke :
keď sme pred pár rokmi vymazali "bielu značku" v Hlinskej doline, otáčali sme už na Kôprovskom s. Na kopci bolo ľudí ako na Rysoch.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma