Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry: Záverečná na Svinici

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry: Záverečná na Svinici

Dnes už neviem, ako a kedy vznikol tento nápad, ale za jeho korene považujem svoju prvú väčšiu tatranskú túru z roku 2011, Kriváň. Ku Kriváňu sa postupne pridali ostatné značené štíty, k štítom sedlá, doliny a plesá. Priam to človeka začalo zvádzať k vyjadreniam, ktorými sa občas oháňajú niektorí jedinci. „Tatry? Jáj, tie mám už celé prechodené.“ Áno, prejsť celé Tatry, to by bolo. Ale čo si pod "celými Tatrami" predstaviť? Niekomu na také tvrdenie stačí, že bol jedenkrát na Kriváni, Rysoch a v Priečnom sedle, inému by nestačili ani výstupy na všetky pomenované štíty v každom ročnom období.

PaliT

Veľmi príjemné čítanie, pobavilo ma, že pánbožko teda existuje a podľa potreby pošle štvorkolesového tátoša :)
Takto mám prejdené len Malé Karpaty, ale v Tatroch ma ospravedlňuje, že som bol na mnohých miestach, kde žiadna značka neexistuje.

Myshell

Peter - tak už tomu rozumiem. Tiež som rekonštruovala staré túry pomocou fotoarchívu, u mňa teda len digitálneho. A veľa šťastia pri počítaní :)
Daulagiri - vďaka ti za pekný koment a máš pravdu, teraz už po večeroch študujem mapu ZT ;)
Martin - odporúčam, je to celkom príjemný pocit mať to pochodené, ako keď dočítaš fajnú knihu. Niektoré z tých trás čo si spomenul som využila na dáždnikovú prechádzku, keď bolo hore príliš divoko.

Martin knor

Dobree. Tiez som si povedal, ze by nebolo od veci prejst vsetky znacene chodniky v Tatrach, ale zatial to nie je priorita. Okrem tej hranice na Svinicu mi chyba zelena v Zdiari, zelena z Troch studniciek na Strbske pleso (ktora ma teda vobec nelaka), kus modrej od Jambrichova a cervena traverzujuca Krivan. A teraz pozeram, este z Kezmarskych Zlabov na Plesnivec.
V Zapadnych bude chybajucich usekov viac.

Daulagiri

Krásny článok, veľmi originálny svojou témou: ukončenie prechodu chodníkov. Veľmi príjemne sa čítal, dobrý štýl fakt :-) A skvelé fotky, vyšli ti parádne.
Na mňa dlhá trasa, ale do tých končín je ťažké sa dostať. Okolie Svinice je z určitého pohľadu moja vytúžená lokalita. Keď si však predstavím že som nebol ďaleko od toho aby som sa tejto túry zúčastnil hmmm ;-)

A teraz môžeš pomaly začať intenzívnejšie spoznávať Západné Tatry a uvidíš jak to dopadne...

Inak ja osobne mám najviac chodníkov prejdených na Muránskej planine a v Slovenskom raji. V Tatrách som možno neni ani v jednej štvrtine, mám ešte čo robiť.

Peter61

Miška:
mal som nejaké pokusy, najúčinnejšie bolo, keď som na MTB kúpil kompjúter a písal km, priemer, čas. Skončilo to,

  • zápisník s číslami zásobníkov dia
  • krabičky od fotopapierov s fotkami s popisom na boku
  • názvy foldrov v compe Takže ak by som sa dotlačil k tomu tatranskému odznaku, tak začnem na mape VT od východu. Hrozba je, že keď by som napočítal menej ako štvortisícoviek, tak tlačivo zavesím do šuplíka a počkám nejaký čas. -)
Myshell

Peter a to si fakt všetko archivuješ iba v hlave?
K tej vysokej poľskej návštevnosti, ja som sa jej tiež desila, ale všetko dopadlo tak ako som písala v článku, na tatranské pomery úplne v pohode. Možno stačí vyhnúť sa víkendom a poľským sviatkom, a vlastne asi aj celým mesiacom júl-august. Alebo som mala iba šťastie, ťažko povedať :)

Peter61
Miška, ja so tiež bordelár, sľúbil som Rišovi, že vypíšem tatranské vrcholy svts.sk/…/klub-tatranskych-vr… ale furt sa do toho nemôžem dotlačiť. -) pred pár rokmi naňho zaberala výhovorka, že by bola hamba, keby som ich mal menej, ako 4000, ale už to nezaberá.
Bazin

Sona, ad polske tatry- vysoka navstevnost zalezi kam pojdes, myslim ze je to porovnatelne s nasimi chodníkmi na chaty. Jeden rozdiel je v tom ze v polsku chodia skupinky ludi cca do 15 ks organizovane so sprievodcami, aj som sa minule takých pridrzal a dozvedel sa zaujimave veci :-), co by som si inak nevsimol. Vlastne teraz sa rozpominam ze aj unas som ich videl, ala v mensej miere.

Myshell

Phalike, excel to istí :D Dala som to dokopy pár rokov dozadu vlastne kvôli tomu, že som sa chcela trochu porýpať v exceli a vôbec som nevedela čo do tej tabuľky dať, tak som začala písať tatranské trasy a kilometre. A bola to dobrá z núdze cnosť, lebo v hlave by som si to už neudržala, moja pamäť je ementál. Peter a Soňa sú na tom očividne lepšie :)

Peter61

Soňa,
ja už si nič nepamätám, všetko leziem OS. Čo sa týka VT, minule sme ich "dorazili" expedíciou Škutnastá poľana.
A čo sa týka TANAPu, naozaj taký Liptovský košiar po tých x rokoch pôjdem OS. Diáky sa mi nechce vyťahovať :-)

Sona

Mas vsetko znacene prejdene? Inak aby nedoslo k omylu, evidencia je len v hlave :)

Peter61

:-)
Soňa, evidenciu ani ja nemám.
Čo sa týka návštevnosti, niečo podobné,ale aj s modrým pruhom na vlajke :
keď sme pred pár rokmi vymazali "bielu značku" v Hlinskej doline, otáčali sme už na Kôprovskom s. Na kopci bolo ľudí ako na Rysoch.

Sona

Ja mam tiez evidenciu, kde som este nebola v ramci VT zo znacenych chodnikov, casto su to len take kratsie useky, na ktore snad niekedy pride pri vacsej ture. Plus cele polske Tatry, kde sa desim vysokej navstevnosti.

Phalike

@Myshell: Mna by zaujimalo ako si si evidovala resp. znacila uz prejdene chodniky, lebo idea je to ozaj sympaticka pochodit si v Tatrach kazdu značenú piaď zeme :)

Peter61

Myshell :
v slovenských VT. Taký Kasprov v. akosi odkladám.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma