Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany

Diskusná téma K článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany

Poľana je celkom divoké pohorie s peknými, zašitými lokalitami a našťastie to nie je NP, takže sa tam dá okrem malopošných rezervácií pekne tárať aj mimo značiek. Želobudzká skalka je skalný útvar, dobre viditeľný z mnohých miest Zvolenskej kotliny. Lákala ma už dávno, no cez víkend verejná doprava do Podpoľania chodí veľmi zriedka, takže som to odložila až na dôchodok. Vo štvrtok, posledný májový deň, sme sa konečne vybrali pozrieť si ju zblízka.

Tomka

No mňa ten výhľad dosť sklamal. Možno z niektorej okrajovej skaly by bol lepší výhľad, ale my sme už ďalej nepátrali.
Myslím si, že najkrajší pohľad do kaldery je z vyhliadky Zbojnícky tanec.

Daulagiri

Tak Želobudzkú skalku mám už dlhšie v merku, ale jej návštevu asi odkladám na vhodný čas :-) Ale naozaj je z nej taký slabý výhľad? Tešil som sa že by z nej mohol byť zaujímavý pohľad do krátera a na hlavný hrebeň, hmm no uvidíme, snáď sa tam raz vyštverám. Tie ďalšie skaly v texte vyzerajú tiež lákavo.

Tomka

Teší ma, že som Vás inšpirovala a rada ešte dačo pridám.
Momentálne som na severe Malých Karpát a tiež som vďačná mnohým autorom za inšpiráciu.

PaliT

Krásne! A vďaka za tip, tento kúštik Poľany mi ešte chýba do zbierky.

Martin knor

Na tej ceste nad Staveniskom som stretol chlapika, ktory mal na volno pustenych 4 vlciakov. Nebolo mi vsetko jedno, ked sa ku mne rozbehli.
Tiez ma napadlo, ze by mohlo byt zaujimave obehat vsetky nase rezervacie. Samozrejme tak, aby clovek videl, co je tam chranene. Dalsi z planov na penziu :-).

Svatopluk Štěpánek

Dámy ďakujem za dobrý tip.Poľanu a Podpoľanie mám prechodené, ale Želobudzká skala mne akosi unikla. Zaujímavé čítanie a pekné fotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma