Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Orchidey v Beskydskom predhorí

Diskusná téma K článku: Orchidey v Beskydskom predhorí

Jar je vo svojej druhej polovici, všetko naokolo rastie, kvitne, lúky sú plné rôznych kvetov a všetko čaro prírody len zvýrazňuje dokonalosť, farebnosť, čarovnosť našej nádhernej krajiny. Práve kvitnutie orchideí je jedna pestrá paleta rôznych druhov kvetov, ktoré u nás na niektorých miestach rastú. Práve preto by som rád niektoré miesta aj spoznal a navštívil. Viem, že rastú voľne v prírode a medzi inými aj najväčšia naša orchidea - črievičník papučkový (Cypripedium calceolus). Klub slovenských turistov Krokus Hanušovce nad Topľou každoročne usporadúva v máji turistické podujatie. Konečne pre tento rok si ho zaraďujem do kalendára.

MisoB

Hmm - nenájdeš :( Ibaže by si náhodou vľavo hore dal vyhľadať napr. "flora".

Inak, to čo chceš je už podľa mňa otázka na špecializovaný web, nie na hiking... skús napr. fotonet.sk/ alebo botany.cz/cs/rubrika/herbar/

Martin knor

Uf, uz to tu spamujem :-?.

Michal, este sa Ta chcem opytat, ako na hikingu najdem taketo clanky ako je ta Tvoja seria? Clanky o turach najdem kliknutim na mape.

Martin knor

Miso, aj toto sa mi paci, hoci som mal na mysli cosi trosicku ine. Clovek ako-tak uhadne, ze ide o prilbicu. Ale cim sa od seba lisia? Kedy vies ze je taka a nie inaksia? Na co sa mam pozriet?
Inak pozeram, dost mozne ze som poniklec biely povazoval za veternicu narcisokvetu :-? . Idem si pozriet tohorocne obrazky zo Zvolena vo VF.
Inak, na obrazkoch z jari a jesene som spoznal viac kvetin, ako na obrazkoch z leta.

P.S. Nenapises nejake pokracovanie? Hoci aj v duchu tejto serie?

FunTTomas

martin: ani nie, ale daná fotka najlepšie vystihuje charakter túry, tak je to skôr výnimka.

Martin knor

Jeej, uz mozeme mat na titulke obrazok nastojato?

Nadherna prechadzka. Tento rok som sa pozeral trochu lepsie, a vacsina orchidei co som videl boli patprstnice a vstavacovce majove. Tie drobnokvete si clovek len tak lahko nevsimne.

Inak, mohol by v ramci extra vyjst serial o kvetinach. Najma o takych, ktore clovek moze vidiet na turistike. Moze mat cast o orchideach, horcoch (+zvoncekoch) a tak. Podobne by som uvital cosi o horninach, alebo o vtakoch, ci motyloch. V atlasoch je vsetko nacapane jedno za druhym, bezne aj raritne (ktore nikdy neuvidim). Vsetky opisy su prilis vseobecne... Myslim si, ze clovek, ktory o tom vie viac, to vie podat lepsie.

Tomka

Vďaka za pekný článok, mňa veľmi potešil.
Ale , ak dovolíš, zopár opráv.
Hruštička je okrúhlolistá

  • prikladám fotku menšej.
    Vemeník purpurový je vstavač vojenský.
    Orchidea - vstavač mužský.
    Skorocel - pravdepodobne prostredný.
    Na lúke - pravdepodobne hočinka väčšia.
    Prikladám aj fotku vstavača purpurového.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov