Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Peter Wohlleben – Sprievodca lesom

Diskusná téma K článku: Peter Wohlleben – Sprievodca lesom

Knihu mi podsunul kamarát Juro so slovami: „Mám pre teba dobré čítanie.“ Najskôr asi mesiac nedotknute ležala medzi ostatnými knihami na nočnom stolíku, no keď som ju otvoril, zistil som, že to ma veru bude baviť. Autor je síce Nemec, ale poznatky z jeho knihy sa dajú aplikovať aj pre našu krajinu. Z každej stránky cítiť, že Wohlleben je skutočný milovník lesa a vo svojej knihe sa delí s čitateľom zábavnou formou a v prepojení s praxou o svoje zážitky z lesa.

Peter61

:-)
no, pripomenula si mi, že si mám kuknúť ten dokument na Dvojke.
V každom prípade , beriem to trocha s rezervou, viď besnota ( písal som 18/10/18 12:50)

Myshell

Nedávno dočítané, príjemná a poučná vec. Pobavilo ma "Učenie hrou", netušila som, koľko stromov sa dá zjesť :) Na jar asi vyrazím niekam na koštovku.

Najzaujímavejšia bola pre mňa kapitola o lesnom pohrebníctve "Keď sa z lesníka stane hrobár", dosť nezvyčajný príspevok k téme lesy, ale naozaj pekný, miestami až dojemný. A inšpiratívny.

Peter61

repríza
Inteligentné stromy
dnes 13 :25 - 14:25 na Dvojke

Martin knor

Prave na dvojke skoncil dokument, kde Wohlleben przentoval svoj pohlad a doplnali ho vedci, ktori skumaju prave tie vztahy, ktore popisoval.

Peter61

Sprievodca lesom aj Tajný život stromov sú pre laika zaujímavé, mňa zaujíma názor našich odborníkov na Wohllebenovu tvorbu. Samozrejme, nezaujíma ma Taper a spol. :-(

Zaujímavá je aj jeho vlastná kazuistika boreliózy (s.48). Odporúčam najmä pre starších, ktorí to bagatelizujú, nikdy to sme s tým problém nemali, bla bla bla atď. Totiž borelióza ( na rozdiel od väčšiny zdyšiek) prišla zo Z a teda skôr mali skúsenosti Nemci a Česi.
Úplne cez čiaru( .."znie bláznivo"..) je ale autorov nápad nechať voľný priebeh besnote. (s.72)

Murmar

taktiez mam od tohto autora rozcitany "tajny zivot stromov". Kiez by to bolo povinne hlavne pre tych, co do prirodneho prostredia zasahuju

Littleflower

citane cez leto, pozicane z kniznice. fajne citanie. sice skace z temy na temu, ale nejake zavery sa daju vyuzit. zaujalo ma klopkanie palicou o zem vs. vyliezanie dazdoviek. tak som to aj s detmi skusal, ale nic.. :)

Lubo

Od autora čítam inú knihu na podobnú tému. Veľmi príjemný beletristicky štýl písania a pritom kľúčové tvrdenia má ozdrojované na vedecké štúdie. Paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma