Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma mapy v mobile

Diskusná téma mapy v mobile

Ahojte, potrebujem poradit spolahlivú aplikáciu mapy a plánovanie do mobilného telefónu. Už dlho používam mapy.cz bol som max spokojný, ale neviem prečo po stiahnutí novej verzie mi blbnú a už ma to prestalo baviť.....dik za radu

Pby

Locus (ale iba andorid) kamos ma tie mapy cz ale myslim ze locus je lepsi. Oplati sa kupena verzia (okolo 2,5e myslim)

Rc1

palo co ti blbne na mapycz? ja praveze zacinam prechadzat z locusu na mapycz tak by ma to zaujimalo. prechadzam hlavne kvoli mapam v zahranici.

Martin63

mapy cz mam nainstalovane k spokojnosti a mam k nim dve pripomineky:

  • výnimočne nesprávne určená moja poloha na mape. Pravdepodobne to nie je zalezitost telefonu, lebo sa mi to stalo aj na Nokia/Windows aj na Samsung/Androide. Riešením bolo/je vypnutie/zapnutie aplikácie a trochu trpezlivosti.
  • aktuálnosť podkladov je určite lepšia na hikingu. Dva useky na ceste SNP boli zaznačené nespravne,Bohuzial ako alternativu som mal iba Slovakia TOPO 2.0 v Garmine, kde su chyby oveľa väčšie. Riešením bolo/je intuícia pri hľadaní správneho smeru.
Lendl

TrekMapper.SK nebudem chváliť, lebo je to moja apka, ale má veľmi dobré recenzie. V krátkom čase bude aj TrekMapper.EU

Tomasz.

Mapy.cz su super. Chodil som z mapami.cz on line a off line, ne len v centralnej Europe PL-SK-CZ-M ale aj na Litve, v Belorusku, na Balkane, v Portugalsku a na Kypre. Turisticka mapa.cz je tiez graficky a opticky prijemna. Samozrejme, su mensie a vacsie chyby.

Jjano

Tiež používam na bežné veci mapy.cz. sú prehľadné a pohodlné na obsluhu Len je treba počítať s tým, že miestami nemajú úplne aktuálny a/alebo presný priebeh značených trás a tiež algoritmy na výpočet vzdialenosti a času túry nie sú úplne presné. A majú oveľa menšie možnosti práce s GPS, teda vkastne žiadne, okrem importu a zobratenia a záznamu (ktorý sa však nedá editovať).
Mne mapy.cz postačujú na 90% mojich potrieb.

Mahe

Ja mám zase dobrú skúsenosť (OFF-line) s OsmAnd. Oproti Mapy.cz dovoluje planovať trasu aj po neznačkovaných lesných cestách, čo sa mi na MAPY.cz nedarí - musím si vytvoriť vlastné body a ísť per-partes z bodu do bodu.

TherioN

Oruxmaps apk z Oruxmaps.com a mapa freemap.sk

Sergejevič

Da sa inekde stiahnut aj turisticka mapa z hikingu pre Slovensko na Orux (android)?

TomXX

Oficiálne nie, jedine použiť Mobac.

Reynevan , 1 reakcia

Ahojte. Moc často mapy.cz v mobile nepoužívam, ale bol som teraz s rodinou týždeň na horách, tak som si na túrach spúšťal stopára. Prekvapilo ma, že v info o prejdenej trase bolo dosť nepresne namerané prevýšenie vo všetkých túrach oproti hiking planeru. Na najdlhšej trase to bolo až o 300 výškových metrov. Prejdené km a trasa boli v poriadku, len tie výškové metre nie.
Máte s tým niekto skúsenosť?

TooMoo

Že by příjem GPS a jeho nepřesnosti. Výška z GPS je hodně citlivá na příjem signálu.
Trasu/km to asi koriguje dle mapy eliminací chybných údaju. Výšku bude počítat jen z naměřených hodnot

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum