Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma mapy v mobile

Diskusná téma mapy v mobile

Ahojte, potrebujem poradit spolahlivú aplikáciu mapy a plánovanie do mobilného telefónu. Už dlho používam mapy.cz bol som max spokojný, ale neviem prečo po stiahnutí novej verzie mi blbnú a už ma to prestalo baviť.....dik za radu

Reynevan , 1 reakcia

Ahojte. Moc často mapy.cz v mobile nepoužívam, ale bol som teraz s rodinou týždeň na horách, tak som si na túrach spúšťal stopára. Prekvapilo ma, že v info o prejdenej trase bolo dosť nepresne namerané prevýšenie vo všetkých túrach oproti hiking planeru. Na najdlhšej trase to bolo až o 300 výškových metrov. Prejdené km a trasa boli v poriadku, len tie výškové metre nie.
Máte s tým niekto skúsenosť?

TooMoo

Že by příjem GPS a jeho nepřesnosti. Výška z GPS je hodně citlivá na příjem signálu.
Trasu/km to asi koriguje dle mapy eliminací chybných údaju. Výšku bude počítat jen z naměřených hodnot

TomXX

Oficiálne nie, jedine použiť Mobac.

Sergejevič

Da sa inekde stiahnut aj turisticka mapa z hikingu pre Slovensko na Orux (android)?

TherioN

Oruxmaps apk z Oruxmaps.com a mapa freemap.sk

Mahe

Ja mám zase dobrú skúsenosť (OFF-line) s OsmAnd. Oproti Mapy.cz dovoluje planovať trasu aj po neznačkovaných lesných cestách, čo sa mi na MAPY.cz nedarí - musím si vytvoriť vlastné body a ísť per-partes z bodu do bodu.

Jjano

Tiež používam na bežné veci mapy.cz. sú prehľadné a pohodlné na obsluhu Len je treba počítať s tým, že miestami nemajú úplne aktuálny a/alebo presný priebeh značených trás a tiež algoritmy na výpočet vzdialenosti a času túry nie sú úplne presné. A majú oveľa menšie možnosti práce s GPS, teda vkastne žiadne, okrem importu a zobratenia a záznamu (ktorý sa však nedá editovať).
Mne mapy.cz postačujú na 90% mojich potrieb.

Tomasz.

Mapy.cz su super. Chodil som z mapami.cz on line a off line, ne len v centralnej Europe PL-SK-CZ-M ale aj na Litve, v Belorusku, na Balkane, v Portugalsku a na Kypre. Turisticka mapa.cz je tiez graficky a opticky prijemna. Samozrejme, su mensie a vacsie chyby.

Lendl

TrekMapper.SK nebudem chváliť, lebo je to moja apka, ale má veľmi dobré recenzie. V krátkom čase bude aj TrekMapper.EU

Martin63

mapy cz mam nainstalovane k spokojnosti a mam k nim dve pripomineky:

  • výnimočne nesprávne určená moja poloha na mape. Pravdepodobne to nie je zalezitost telefonu, lebo sa mi to stalo aj na Nokia/Windows aj na Samsung/Androide. Riešením bolo/je vypnutie/zapnutie aplikácie a trochu trpezlivosti.
  • aktuálnosť podkladov je určite lepšia na hikingu. Dva useky na ceste SNP boli zaznačené nespravne,Bohuzial ako alternativu som mal iba Slovakia TOPO 2.0 v Garmine, kde su chyby oveľa väčšie. Riešením bolo/je intuícia pri hľadaní správneho smeru.
Rc1

palo co ti blbne na mapycz? ja praveze zacinam prechadzat z locusu na mapycz tak by ma to zaujimalo. prechadzam hlavne kvoli mapam v zahranici.

Pby

Locus (ale iba andorid) kamos ma tie mapy cz ale myslim ze locus je lepsi. Oplati sa kupena verzia (okolo 2,5e myslim)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma