Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malebná Veľká Fatra pokračovanie

Diskusná téma K článku: Malebná Veľká Fatra pokračovanie

Ranné slnečné lúče osvetľovali veľkofatranskú prírodu , ktorú som si vychutnávala posedením pred Chatou pod Borišovom. Bolo chladné počasie, až mi ruky vymrzli. Vybrala som sa na rannú prechádzku do lesného chrámu, v ktorom som začula zavýjanie divého zvieraťa po celej hore, bol to rys ostrovid. Príjemný zážitok zvuku divočiny.

SatelitHomer

do Blatnice som sa nedostal tak prekvapivo konečne aspoň po 15mesiacoch Ľubochnianska dolina. a užil som si jej teda požehnane, kedže sa nenašiel ani jeden dobrý šofér. a polom nikdy nezovšednie. nie je jeden ako druhý. a k tomu dobrá žihľava vždy poteší. maliny už obžrali medvede, tak som ostal na suchu. dokonca aj polovníci ručali.

Possum

Krasny clanok, velmi potesil, dakujem :)

Akurat ma chytila nostalgia. Do Velkej Fatry chodievam velmi casto, kedze je to z toho, co spada do mojej definicie hor najblizsie z BA. Len mi prislo luto, ze uz malokedy zazijem pocit dobrodruzstva ako ste zazili Vy. Opakovanim dobrodruzstvo zovsednie a castokrat sa prichytim, ze nahanam ten pocit noveho, divociny a nepoznaneho.

Pripomenula si mi casy, ked som Velku Fatru vnimal presne takto. A hrozne Ti zavidim :)

Peter61
Boro :-) ja som čítal na fb, že vo VF chodia rysy do RŠU a do jazykovej školy, takže aj zavýjať vedia. Napr. tatranské medvede už aj ručia a plašia túristov prevyk.eu/?id=8 -)
zdenda:
v tatranských osadách by ľudia vôbec nespali, lebo keď tu sú smeťokontajnery zabezpečené mrežami, tak cez tie mreže väčšinou medveď bez problémov prestrčí ruku, vyberie z kontajnera igelitku, z igelitky kelímok od jogurtu, vylíže zbytok.
A neuprace po sebe, lenivec.
Zdenda

Vzpomínám, jak jsme v té útulně spali před osmi lety, přišla bouřka a byl problém najít místo, kde neprokapávala voda skrz střechu. A pak začalo obcházet nějaké zvíře okolo, ráno jsme našli rozdrbaný pytel odpadků. Tehdy jsem snad vůbec nezaspal:-) Tak se divím, že to vetché stavení ještě tvrdý horský počasí nezrušilo.

Zabka

Bol to príjemný zážitok počuť Rysa ostrovida vo voľnej prírode:) Možno to nie je správne gramaticky napísané (zavýjanie, mraučanie...), ale ten zážitok stál za to:) Mala som šťastie počuť Rysa v prírode dvakrát a možno ho aj niekedy uvidím:)

Boro

Milá Táňa, nechcem ti kaziť radosť, ale uisťujem ťa, že rys nezavýja. Jeho hlasový prejav je úplkne iný, a je mimochodom extrémne vzácne ho počuť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma