Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hodice – Drosendorf - záver KPG

Diskusná téma K článku: Hodice – Drosendorf - záver KPG

Po šiestich mesiacoch od vykročenia zo Sekúl a po šiestich jednodňových túrach ocitol som sa pri prameni Moravskej Dyje. Že tu so mnou po vyše štyroch rokoch, čo nemohla chodiť na turistiku pre starostlivosť o matku, stála aj moja žena, umocňovalo pocit radosti. Opäť som si nielen dokázal vysnívať nejaký projekt, ale ho aj celkom zdarne dotiahnuť do realizácie. Ako centrum som na tri noci vybavil ubytovanie v Dačiciach a samozrejme v hoteli Dyje na brehu Moravskej Dyje.

Miroslav Svitek

idnes.cz/…/socha-lubo-kristek…

Pred dvomi rokmi som s kamarátom Mivym, manželkou, alebo sám, absolvoval trasu od prameňa Moravskej Dyje k jej sútoku s Moravou, aby som zároveň našiel všetky sochy postavené popri nej na území Rakúska, ČR a SR sochárom Kristkom. Ako Slováka ma trápilo, ba až som sa hanbil, že jedinú sochu na území SR, pri sútoku Dyje a Moravy, niekto odrezal a ukradol. Pred časom tam umiestnil sochár novú. Teraz sa dozvedám, že odstránil súsošie z Vranova nad Dyjí, pre svoj spor s miestnou samosprávou. A tak som rád, že som to stihol ešte vidieť všetko kompletne, lebo už to nikto nikdy neuvidí kompletne a tým Glyptotéka stráca svoju kompletnosť a čarom rôznorodosti.

Martin knor

Tie Rakuske hrady vypadaju paradne, nepoznam ich, ale tu cesku cast +- poznam. V auguste 2000 som siel z Jindrichova Hradce do Jemnice. Z Dacic som siel do Telce vlakom a potom som sa peso vracal. Bol neskutocny hic.

Boro

Paráda, taký správny vander, túlačka ako vyšitá.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma