Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jasovská a Zádielska planina

Diskusná téma K článku: Jasovská a Zádielska planina

Prvú túlačku roku 2018 som venoval môjmu rodnému Východu, lebo tento rok chcem viac pochodiť tu. Tým pádom to limitovalo skoro-jarné výlety na dve oblasti a z nich som si vybral Slovenský kras, kde je najskôr sucho. A voľba padla na menej známe planiny.

Daulagiri

V Krase som bol dvakrát na jeseň a páčilo sa mi. Plánujem to tam pochodiť viac, len to mám dosť od ruky. Do zalesnených oblastí rád chodím na jeseň keď je prostredie farebné. No toto je kraj kde sa oplatí ísť aj na jar tak uvidím. Pekná inšpirácia toto putovanie.

Ade.e

Vdaka. Boro, usmevna a nezabudnutelna prihoda.
Mato, zajdi, je pekne to okno a dovtedy snad to tam odsvinia.
Pali, cital som tie tvoje vandre Krasom, niektore doteraz nemam navstivene.
Tomka, presne moja filozofia, kym je severnejsie este mozno aj sneh, tam uz je to akruat na cvicne tury. A cez leto je tam aj tak riadny hiic.

Martin knor

Tiez som uz v Moldave nad Bodvou zacinal turu. Skoro rano sme vystupili z rychlika, po kolajach sme sli do Drienovca a potom po modrej do Haja, na Turniansky hrad a dalej na Sorosku a Plesivec. Volakedy tam este zajdem a pozriem si to skalne okno.

PaliT

Úžasný kraj, do ktorého sa rád vraciam v každom ročnom obdobi. Zádiel bol pre mňa najobľúbenejšou lezeckou oblasťou.

Tomka

Tiež mám rada Kras a tiež aspoň raz do roka chodím do týchto krásnych krajov.
Hlavne v marci, keď u nás je ešte zima a tam je už krásne jarno.

Lesoň

Zdravím, včera sme prešli po červenej zo Zadielu po Domicu (inšpirácia Borov cestopis odtialto). Bol som v tomto kraji prvý raz a super. Žiadne stúpania, ideálne aj pre starších.

Boro

Nádherný kraj. Mám naň len tie najkrajšie spomienky.A aj úsmevné : Vystúpali sme hore nad Hačavu a oddychovali. A tu sa ku nám primotali takí mladí chlapci, niečo okolo 12-14 rokov a vraj - nemáte cigarety ? No a kamoš im hovorí : A čo tak krúžok do nosa by si nechcel ? No odbehli a keď boli dosť ďaleko aby mohli byť drzí, tak ten jeden zavolal na nás : Turisti skúpi, kurvy maďarské. No nasmiali sme sa až až a dodnes to používame.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma