Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Klin cez Račkovu a Gáborovu dolinu

Radim25

Martin M: Aplikáciu nebudem menovať, lebo mi išlo len o to, aby som ukázal trasu, ktorú som reálne prešiel. Bola to reakcia na článok, kde som chcel znázorniť, že sa tá trasa dá predĺžiť, a že je to zážitok si to prejsť. Takže čo sa týka Hikeplanneru máš pravdu, ale vzdialenosť je tam zhruba rovnaká. Prevýšenie neriešim. Ten posledný koment nebol o lesníkoch, ale ochranároch, ktorí za každú cenu chcú všetko negovať, či už rozšírenie turistických trás alebo nebodaj vybudovanie ferrát v Tatrách... Pritom v zahraničí s tým problém ozaj nemajú (Alpy, Dolomity)

Martin M

@radim25 : prosím ťa, čo za aplikáciu používaš? Tie údaje o trase sú čistý nezmysel, hlavne prevýšenie - takmer 3000m?? Nonsens :) Hikeplanner hovorí o prevýšení 1812m smerom hore, a samozrejme aj smerom dolu.
Mimo to, žijem v tej oblasti, asi pred 7r som ešte pracoval v lesnom hospodárstve, odvtedy sa možno veci zmenili. Lokality síce spadajú do územia NP, ale sú majetkom súkromnej spoločnosti. Les je tu aj v súčasnosti postihnutý lykožrútom, kt. sa rozmnožil po kalamite v r. 2004. Ťažba prebiehala aj v susednej Jamníckej doline, kde sa po spracovaní kalamity vysadil nový zmiešaný porast. Rovnaký postup bude zrejme použitý aj v týchto lokalitách. Iste, môžete namietať, erózia pôdy atď,... Žiadny strach, pohľad na úbočia v týchto dolinách bude opäť krajší, dajme prírode (a lesníkom) čas :)

Radim25

Bol som na Kline 21. 9. za lepšieho počasia. Dal som ale okruh-viď mapka, ktorý je fakt úžasný v smere Bystrá-Klin. Vstup do Bystrej doliny je ešte viac šokujúci ako do Račkovej, viď foto. Zrejme noha turistu resp. jeho prítomnosť po sezónnej uzávere narobí viac škody ako ťažké mechanizmy, ktoré počas leta ťažia drevo. Preto česť a sláva ochranárom, Vlkárom a pod. !!!
P.S. Ešte foto z Račkovho sedla, kde Klin je aj vidieť

Opossum

Musim Ti tento clanok opacikovat. Bol som tam pred par mesiacmi a Tvoj clanok bol krasnym pripomenutim.

A nemohol som suhlasne neprikyvnut nad Tvojou fotkou zakazu mimosezonneho vstupu z dovodu ochrany prirody, ktory ale nebrani tazbe dreva. Krasne napisane.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum