Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Veľkú Raču z Oščadnice cez Kykulu

Diskusná téma K článku: Na Veľkú Raču z Oščadnice cez Kykulu

Veľká Rača je najvyšším vrchom pohoria Kysucké Beskydy. Nachádza sa v hraničnom hrebeni pohoria a priamo cez jeho vrchol prechádza štátna hranica. Na poľskej strane je neveľká rozhľadňa a kúsok ďalej turistická chata Schronisko na Wielkiej Raczy. Na slovenských úbočiach je rovnomenné lyžiarske stredisko. Keďže tento turistický cieľ mi na Kysuciach doposiaľ chýbal, vybral som sa naň začiatkom jesene z Oščadnice, časť Lalíky. Moja trasa bola okružná.

Daulagiri

Raz si isto doplním do horskej mozaiky aj tieto končiny, zatiaľ mi chýbajú. Inak pekný okruh, príjemné čítanie.

RadoK

mech: rok 2007 je iba vrch Kykula, Veľký príslop je foto z tohto roku 2018.

Lubo

Wow, tak to museli fakt začať krátko potom, čo som tam bol. Fest rýchla práca.

Mech

Lubo a takto vyzera chata na raci dnes :-)

Mech

Rado bolo to urcite v 2007? Ja som nasiel jednu fotku z Prislopu z aprila 2007 a tie smerovniky aj tie stromy v pozadi vyzeraju zachovalejsie. Na smerovnikoch je este aj farba.

RadoK

Prikladám staršie foto z roku 2007. Terajšia červená PL značka obchádza vrchol Velký príslop, na ktorom ostali smerovníky (sú bez farebného značenia).

Dušan Šrenkel

Zdravím, tí kamenní mužíci na bývalých hromadliciach sú aj mne záhadou. Asi to spravil niekto len tak z recesie.
Čo sa týka smerových tabuliek na vrchole Kykuly, tak v minulosti tadiaľ viedla len naša teraz už bývalá modrá značka zo Skalitého na Veľkú Raču. Poľská červená značka podľa starších máp vrchol obchádzala (sám som nenašiel ten pôvodný chodník). Po vstupe do Schengenu bola naša značka zrušená a Poliaci si svoju červenú potiahli po hrebeni cez vrchol Kykule. Ale smerovky tam nedali, ani nevedno, či ich tam cez najbližšiu dobu dajú. Nám chýba len smerovka pre žltú značku, tú dúfam že v dohľadnej dobe umiestnime. Tento rok sa táto trasa obnovovala, je možné, že už tam smerovka aj bude. Pôjdem to pozrieť.

Martin knor

Na obrazku je vrchol Kykuly pred 21 rokmi :-). Po hranici sme sli priamo cez Prislop, takze som potom na svahu Kykuly hladal vodu. (Trojdnove putovanie z Vychylovky do Oscadnice.)

Lubo

To stihli vsetko za mesiac? Wow

Rc1

Lubo tvoje prianie bolo vyslysane. chata ma novu strechu aj novu fasadu. platit sa da aj eurami ale maju nie moc vyhodny kurz je lepsie mat zlote. ale maju aj terminal da sa teda aj kartou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma