Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Bielych Karpát

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Bielych Karpát

Myšlienka prejsť celé Biele Karpaty mi skrsla v hlave asi pred troma rokmi – že to bude dobrý začiatok na hrebeňovky, dobrý začiatok na prespávanie pod holým nebom a kedykoľvek bude možné vrátiť sa rýchlo do civilizácie. Takže som zvolil jeden jediný termín, žiadne kompromisy som nepripúšťal a nakoniec to vyzeralo na štyroch odhodlaných mušketierov na tri dni šliapania na niečo viac než 100 km.

ZetorWRC

Ahoj všetkým,

ešte mi napadli dva postrehy pri čítaní:

Záver odporúčam kľudne na vlak do Púchova, viď poslednú fotku s označníkmi. V dedinke Keblie si naberiete železnatú kyselku, skvelý ionťák! (Pri -10 a podobne prameň - studňa zamŕza :D ) .
Ak plánujete do detailov, teda nielen turistiku, ale aj krátke prehliadnutie si turistických cieľov - Prejdite si skaly na Vršatci a v Lednici navštívte hrad, pokiaľ bude otvorené. Sú to minimálne zachádzky.

ZetorWRC

Ahoj, vďaka za reakcie.
@kleine - Súhlasím, že nie sú davy. To je skvelé. Na druhej strane, menšia obľúbenosť, menej miest na občerstvenie, sprchu... Ale netreba viac :)
@jiku2 - chcel som začínať v Skalici, ale do Skalice je zložitá preprava. Nakoniec sme sa nechali zaviezť kamošmi autami, nad Chvojnicou je to asi najideálnejšie.
@Tomka - naše KST je v regióne TN ultra-mladé, navyše deťom dávame prioritu, ale nejak sa nehrnú :(
@martin_knor - Slovensky a pár viet a obrazov česky. Trošku voľným štýlom, zo začiatku uhladene, potom menej. Uhladení sme boli aj my tak prvý deň, sprcha na Holubyho chate a marš ďalej. Je možné, že si treba zvyknúť na štýl písania, niektoré vety možno vznikli pri pohári červeného :)

Martin knor

Pekne putovanie. Sice som spociatku nerozumel, v akom jazyku o nom pisete, ale nakoniec som vacsinu porozumel :-).

Tomka

Je to fajn, že vznikajú aj nové KST a dokonca mladé!!!
A je príjemné čítať, že majú záujem aj o menej atraktívne pohoria, že turistika je pre nich o pobyte a vnímaní prírody a nielen o dobýjaní vrcholov a návštevou atrakcií.
A som rada, že snažia odhadnúť svoje možnosti, nepreceniť sa a tým nepokaziť zážitok sebe a hlavne ani parťákom.
Držím Vám palce!

Jiku2

super, vzdy si rad prectu neco o mych rodnych Bilych Karpatech a jak je nekdo prosel. odsypalo vam to hezky, jen skoda, ze jste nezacali treba ve Skalici a nezakoncili to v Zariecie at to mate takove komplexni ;)

Kleine

So záujmom som si pripomenul miesta, ktoré som išiel v rámci bikepackingu začiatkom augusta z Čadce do Kútov (prejazd Javorníkov a Bielych Karpát). A môžem len potvrdiť, hrebeňovka Bielych Karpát ponúka super relax a naviac, nie sú tam také davy turistov ako v iných pohoriach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma