Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyhliadka v korunách stromov zo Ždiaru

Rc1

martin vyberkovy sposob tazby nemozes realizovat kdekolvek. na to musis mat aj pozadovanu strukturu porastu, co na vacsine uzemi hospodarskych lesov nie je. na to sa malo mysliet ked sa tie lesy sadili, teraz uz je neskoro

Martin knor

rc1: Nie. Aj hospodarsky les ma aj rekreacnu funkciu, vodozadrznu funkciu a mnohe ine. Aj v nich sa da tazit vyberkovo (ako som videl prednedavnom v lesoch mesta Kosice). Tazit dohola obrovske plochy moze v sucasnosti iba neandertalec. To ze tazia dohola aj v narodnych parkoch, to je uz vrchol drzosti. (Popri tomto ma jedna veza kdesi v podstate v zastavanom uzemi vobec nerozhadze.)

Velvet

ja som sa domnieval, že tam robia zazemie, upravu tratí pre bežecke lyžovanie. tak to je nepekné prekvapenie.

Rc1

martin asi treba hlavne rozlisovat ci ide alebo nejde o hospodarske lesy. hospodarske boli vysadene aby sa raz vyrubali. a ich vlastnikom sa ani necudujem. za to ze nam lesy schnu si mozeme sami. len sa zasa raz ukazalo ze clovek sa moze akokolvek snazit prirodu alebo vyssiu moc nepremoze ani najsamlepsou technikou ci inovaciami

Martin knor

Strbske Pleso je uz teraz jeden velky lunapark. Ci pri tych mostikoch postavia dalsiu podobnu opachu, to uz je takmer jedno. Naviac, predpokladam ze maju dobre spocitane, ze im to prinesie dalsie prachy, teda ludia o to zaujem asi maju, hoci ja tam nepojdem. Ovela viac mi prekaza premena nasich lesov na holiny. Za to by bolo treba davat ludi do basy, alebo aspon do klietky hanby.

Rc1

rol otazne je koho myslel tym "nas" lebo drzych arogantnych ci bezohladnych jedincov najdes aj medzi samotnymi turistami co horolezcami alebo aj ochrancami prirody. a to v celkom hojnom mnozstve

RoL

PaliT - Rudo Pado na svojom blogu pisal sice o inej lokalite, ale zrovna o ochranaroch a uradnikoch ktori dovolia pachat tie "zhovadilosti".
Vlastne to nebolo o ochranaroch a uradnikoch, ale o nas a nasej lahostajnosti. Lebo zevraj nasa lahostajnost umoznuje drzim, arogantnym a bezohladnym jedincom spravat sa drzo, arogantne a bezohladne. A to je jedno v akej oblasti.
pado.blog.sme.sk/…/zabudnite-…

PaliT

Nemohli by tam rovno urobiť aj väzenskú celu, kde by boli celé leto vystavení nadávkam a pľutiu tí, ktorí páchajú na prírode a krajine najväčšie zhovadilosti?

Martin knor

No, tam sa veru nechystam. Aj ked, ako vravi Peto (18:05), vyhlad z tej veze musi byt pekny. :-)

Bazin

my sme isli z Magurskeho sela, uzili si cucoriedok, sem tam bordel po nepriposobivych spoluobcanov a krasne vyhlady na obe strany, porovnatelne ak nie lepsie. Atrakcia - lunapark pre deti ok, len zabudli informovat na webe, ze tobogan je zatvoreny, kedze by koncil pri zeriave na stavenisku. Inak Zakopane je plne reklamy na tuto atrakciu, zacitili biznis a chystaju sa stavat tiez.

portaltatrzanski.pl/…/powstan…

RoL

Prva, ale uz nie jedina. Myslim, ze pri Bojniciach je druhy chodnik v korunach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum