Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma KASPROWY WIERCH s deťmi

Diskusná téma KASPROWY WIERCH s deťmi

ZDravím , chystáme sa do Zakopaného a na Kasprow Wierch. Hore sa chceme vyviesť lanovkou a dole peši do Zakopaného. Otázka je že máme deti 4 a 6 rokov , tak či táto túra je vhodná pre takýto vek. Už máme za sebou zopár ľahších túr s deťmi po tatrách tak cca 13 km/ deň Ďakujem

Bazin

hej včera som nesledoval hiking.sk. Som rád, že Ty rodený odborník píšeš tipy na Poľsko :-)

Hej Beskid je vďačná prechádzka, aj my sme tam boli po Betinom odporúčaní. Len pozor! tu v hiking mape SHOCart ho nenájdeš, treba prepnúť na OTMH mapu, viď obrázok.

mapa-turystyczna.pl/route/d904

Beta

Bazin, bola som včera prekvapená, že si nedal odpoveď, však máš to dobre poznane a predsa chodievaš do Tatier s deťmi :-). Konečne tu si, zdravím :-)

Beta
Ahoj tu je ako vyzerá trasa Murowaniec - Kasprowy Wierch, je to naopak ako by ste išli vy, dĺžka 4,2 km e-gory.com/opisy.php?opis=28 natatry.pl/…/na-kasprowy tu je ako toto vyzerá od chaty Murowaniec do Kuźnic cez Skupniów Upłaz a Boczań, tiež naopak dĺžka 5 km, spolu cca 10 km e-gory.com/opisy.php?opis=10 Trocha závisí, kedy chcete ísť. Ak teraz, musíš overiť podmienky, či je tam sneh atď. Pamätaj, že obvykle na Kasprowym Wierchu je horšie počasie než napríklad pri chate Murowaniec, teraz môže byť nejaký úsek šmiklavý. Máš ešte jednu možnosť, je jednoduchá. Môžete kúpiť lístky aj späť, máte 1,5 hodiny a môžete vystúpiť na Beskid, je to ľahká a krátka turá, ale pre deti atraktivna. Ideš stále rovno, trasa trvá možno 15 - 20 minút na vrchol,návrat tou istou cestou, tu je Beskid - fotky: polskieszlaki.pl/beskid-w-tat… -)
Bazin

presne do bodky môžem potvrdiť tak ako píše Beta. My sme prvou variantou išli hore a oproti nám bez problémov schádzali dole deti predškolského veku. A chata je jednoznačne tip, ktorý aj na deti zaberie.

podľa hikeplannera:
stúpanie 49 m, klesanie 1011 m,vzdialenosť 7.501 km,čas 2:35

Kecenem

Ahoj Beata, ďakujem za odpoveď. Fyzicky to zvládnu, len som nevedel ako je to náročné pre deti . Nikde som takúto tému nenašiel .
Vedela by som mi povedať koľko je to cca km?
Ďakujem pekne

Beta

Myslím si, že toto závisí ako Tvoje deti zvládajú takéto túry, a predsa to vieš len Ty :-). Ak podľa Teba ony takúto túru zvládnu, tak odporúčam zísť z Kasprowego Wierchu žltou značkou na chatu Murowaniec, je to celkom jednoduché aj pre deti, a máš možnosť oddýchnuť na chate. Keď by si chcel ísť zelenou značkou cez Myślenickie Turnie, celý čas, asi tri hodiny klesáte a možno pre malých turistov toto nebude ľahké. Od chaty Murowaniec odporúčam pokračovať celý čas modrou značkou cez Skupniów Upłaz do Kuźnic, najprv len kusok stúpate, potom po hrebeni a nakonec cez les mierne klesanie, posledný kúsok trocha strmý, ale je to len kusok. Je to dlhšia trasa ako ťa zelenou značkou, ale máte v polovici chatu. Mimochodom, v Murovanci dajú najlepšiu szarlotku (koláč), a je to asi jedinečná chata, kde môžeš si objednať szarlotku na teplo. Dlhšia trasa bude trvať s deťmi možno spolu 4 hodiny. Ešte existuje tretia trasa cez Przełęcz pod Kopą Kondracką a Dolinę Kondratową, ale pre deti príliš dlhá a zopár úsekov je pre nich aj dosť náročných. Želám pre celú Tvoju rodinu krásne zážitky na poľskej strane Tatier :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum