Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučné chodníky NP Poloniny – minisprievodca 2

Diskusná téma K článku: Náučné chodníky NP Poloniny – minisprievodca 2

Náučné chodníky na území Bukovských vrchov nám umožňujú navštíviť lokality, kam nevedie značkovaný turistický chodník. Ponúkajú možnosť vystúpiť na ďalšie vrcholy, pozrieť si vzácne prírodné rezervácie a spoznať dejiny výnimočného územia. Bohužiaľ, sú turistami zriedkavo navštevované. Možno preto, že nie všetci o nich vedia. V druhej časti seriálu predstavujem náučné chodníky južnej časti Bukovských vrchov.

Sona

Ďakujeme za tip, dnes sme sa inšpirovali chodníkom do pralesa Rožok. Po 4. tabuľu sme šli klasickými zvážnicami, medzi 4. a 5. zastavením bol nefalšovaný prales s padnutými stromami, ktoré bolo treba preliezať, mladinou, kde sme sa predierali a podobne. Bol to skvelý zážitok pre nás aj deti.

Beta

Peter, vy ste možno aj federalisti, ale predo všetkým bilingvisti. Vo vašom slovenskom rozhlase asi chyba vlani párkart ste sa sťažovali, že české deti nepoznajú slovenčinu, keď vaše všetky deti poznajú češtinu. tak podľa mňa nejde o generáciu :-)

Beta

Martin, nepíšem o chodníkoch na celom Slovensku, píšem o chodníkoch v NP Poloniny - tie sú veľmi dobre udržiavané! Všetky som prešla a videla som, ako to vyzerá. Pre ľudí z Bukovských vrchov je dôležité, aby prichádzali do nich turisti. Nebuď pesimista :-)
Keď ide o jazyk, poznala som aj veľmi mladých, ktorí používajú české slova. Aj ja občas použijem české slovo, lebo vidím, že bez češtiny sa u vás dlhšie nedá fungovať :-))

Peter61

Beata,
my staré štruktúry sme:

  • zasraní federalisti (to bola nadávka v 90.rokoch)
  • latentí zasraní federalisti
  • výnimky
Martin knor

Beta, nie som jazykovy purista. Naviac, cestina je pre mna (a vlastna pre celu moju generaciu) cosi ako druhy materinsky jazyk.

K tym chodnikom ... ano, niektore prezivaju. Ale treba si uvedomit, ze sa obycajne stavaju za eurofondy (cize za cudzie peniaze) a udrzba uz ide za vlastne. Zrejme aj preto sa niektore vyznacia (obcas sa dokonca vyznaci iba ich zaciatok) a tym cela slava konci. Samozrejme su aj vynimky. Mozno si prave taku nasla.

Beta

Martin, ako som dobre overila, "jepičí" je české slovo a znamená "krátky" (prečo používaš češtinu? slovenčina je veľmi krásny jazyk!). Keď áno, nemáš pravdu, lebo napríklad NCH Miroslava Poliščuka existuje od 2001 - znamená 17 rokov a je to stále veľmi dobre označený a veľmi dobre udržiavaný chodník :-). Problém ja občas nájsť začiatok, ale napríklad obec Uličské krivé už poslala Správe NP Poloniny navrch, aby označiť cestu do NCH Rožok.

Martin knor

Skoda, ze tieto chodniky maju "jepici" zivot. Niektore sa zdaju byt velmi atraktivne.

Beta

Danka, keby ste išli vašou partiou do Polonín a urobili nejaký film, aký obvykle robíte po vašej túre, bolo by to super :-), tie vaše filmy sú veľmi dobré - zaujímavé, vtipné a ešte dramatické, niektoré zábery sú super

Tomka

Vďaka za pokračovanie.
Verím, že raz využijem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma