Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jasovská planina - okruh z Jasova

Diskusná téma K článku: Jasovská planina - okruh z Jasova

Štátnu cestu 1. triedy I/16 medzi Plešivcom a Moldavou nad Bodvou som mal vždy rád nielen kvôli prehľadným úsekom nepreplnených ciest, ale hlavne kvôli impozantným údoliam či priam kaňonom, ktorými vedie. Cesta je olemovaná z jednej či oboch strán strmými svahmi, dvíhajucími sa stovky metrov do výšky, na ktorých na viacerých miestach, hlavne na horných okrajoch, vytŕčajú z porastu vápencové skaly. Ide o Slovenský kras, naše najrozsiahlejšie krasové územie, rozdelené údoliami a dolinami na jednotlivé náhorné planiny.

Tomka

My sme išli pred pár rokmi z Jasovskej skaly k Ladislavovej vyvieračke práve po žltej značke. Vtedy sme nemali žiadny orientačný problém.
Inak, pekne napísané a tiež sa mi páčil tento kúsok Slovenského krasu.

Martin knor

Nadherne obrazky ako vzdy. Paci sa mi aj Tvoj styl pisania. Chystam sa tam volakedy v zime (v tych vyskach sneh snad nabude), tak aspon viem, ze zltej znacke sa mam v blizkosti Jasova vyhnut.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov