Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma aky pripravok na NUBUK a PERWANGER kozu

Diskusná téma aky pripravok na NUBUK a PERWANGER kozu

Zdravim, chcem sa opytat co pouzivate na osetrenie a impregnovanie topaok z koze nubuk a perwanger ? Na impregnaciu mi bol odporucany (na oba koze) Ultra Rapel https://www.hudysport.sk/impregnacia_obuv/cherry-blossom-ultra-repel-200-ml,100068514.html ktory vraj super funguje, no tento kozu nevyzivuje takze co na jej osetrenie ? V predajni mi povedali ze klasicky krem zo vcelym voskom, ale topanky (oba) su s gore-tex membranou a kde citam tak na taky typ obuvy sa kremy zo vcelym voskom neodporucaju alebo az v tedy ked uz zacnu premokat aj cez GTX.. Plus vraj (toto nemam nijako overne) kremy zo vcelym voskom v zime vytvrdnu tak ze zmrznite ciastocky vosku dokonca poskodzuju kozu.

Tecumseh

Hmm, keď myslíš akurát ti bolo zbytočné vypytovať sa na dvoch fórach keď si urobil všetko opačne ako Ti bolo poradené,ale tvoja voľba,Keď už sme pri tom výrobca Ti jasne napísal,že tam nenámáš pchať kadejaké sračky,že je tam skvelá impregnácia od výroby,tým by som to z mojej strany skončil, ale to Ťa stejne nezaujíma .Howhg.

Pby

Tecumseh -- ani nie skor to hodnotim na jednicku :) uplna parada vyslap na teryho cez odmäk, zostup po dazdi, cize mokry sneh voda, vsetko naraz, v topanke sucho teplo, ziadna vlhskot ani pot (tu hraje aj fakt ze som zvolil dobre ponozky).. Fakt by som nechcel s tym suchym iba naimpregnovanym perwangerom is tv tom teren vtedy.. Ten vosk je tak jemne natrety ze prakticky nezmenil vzhlad koze a od meindlu je uplne iny ako sommal doteraz (tie mastne). Tie impregnacne spreje na baze rospustadiel som vylucil Cherry Blossomm, Tarrago a pod. lebo priamo vyrobca koze to strikne zakazuje (e-mail komuniacka) aj ked funguju dobre. Tarrago som pouzil na nohavice a ten smrad acetonu bol jasny..

Peter61

v gumákoch by som pot nameral tiež : v ponožkách a vo vnútornej výstelke gumákov.

Tecumseh

Jasné ja viem som to trocha zle napísal, ale tu sa nedajú upraviť príspevky, na druhú stranu to má súvislosť, lebo keď si obuješ gumáky tak žiaden pot nenameráš páč žiaden nepustia von pretož sú nepriedušné rozumieme si či?

Peter61

Tecumseh :
písal som o potení, a ev.jeho meraní, nie o meraní priepustnosti.
@ all, dávam to celé do súvislosti :
22/10/18 08:32 Peter61
Deci potu za deň neprepustia ani textilné topánky s membránami. Čo nevyjde komínom alebo sa neodstráni z topánok výmenou ponožiek za suché, to vsiakne do topánky a vyluftuje sa cez noc.

Tecumseh

Ono by to stejne k ničomu nebolo, topánky by si podľa toho nevybral, páč každé budú vetrať inak takže by to bolo aj tak nepoužiteľné, navyše odvetranie nie je najpodstatnejšie pri výbere topánok...

Peter61

tecumseh :
myslel som to tak, že už sme vyriešili hosting a už vidno Ešusy a lámačov karabín Pata + Mata. Tam som už meranie na trhačke nedával, nechával som priestor na Betkinu záverečnú prácu.

Teda viem si predstaviť, že by som pomeral quick and dirty aj množstvo potu. Akurát že každý sa potí inak, chcelo by to zo takých 10 ľudí a v rovnakých topánkach. A to už by bola makačka, približne rovnaké figúry a tak podobne :-)
Ale stačí pogoogliť, niekto to už určite urobil, len nie každá práca je prístupná zadarmo, ako tá od Kajky Kováčovej, čo som linkol 22.X.18

Tecumseh

pby takže si to dojebal ako sa najviac dalo...

Tecumseh

Peter61 ledorub krasívyj ja takoj ešo nevídel, inak funguje to si myslel ako podla tej laboratornej prace z fyziky o tych ešusoch či? Ono to meranie množstva potu no neviem, každému sa potia nohy inak niekomu viac niekomu menej, rozdiel či je teplo sucho, prší sneží mrzne a x ďalších premenných.

Pby

no kupil som Meindl 3 zakladne pripravky, Wet Proof, Condicioner and Pruofer, Sport Wax
-topanky nubuk a perwanger koza
-najprc som oba poriadne naipregnoval wet proferom potom jedna vrstva condicionerom, 24 h snutie. Uplne do sucha bez zmeny koze to zaschlo. Na to super jemna vrstva ich vosku, je jemny a dobre sa vsakuje aj v zahyboch, ziande mastne stop ani v zahyboch neostavaju - proste sa vsiakne cely ale znova velmi jemna vrstva (s novym kefovimm nanasacom na obuv, som iba slabo tukol do vosku rozotrel na vrchnaku a az tak na kozu). Po 24h vosk uplen suchy nelepi, jemny zamatovy na dotik povrch, voda na bote cisty lotosovy efekt

Peter61

tecumseh,
už nám to funguje, sú tam laboratórna práca z fizyki aj Pat a MaT.
tak dajak yb som vedel pomerať aj množstvo potu z nohy za deň
prevyk.eu/?id=9

Peter61

tovarišč,
što sdelaješ , vsegda nado učiťsja. Tak skazal Lenin.

Tecumseh

Funguje,ale po anglicky toho moc nerozumiem, kedysi nás učili len po rusky...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum