Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: 4 286 km naprieč Amerikou

...milo

to Martin Knor, v tej veternej noci sme tiež bivakovali na takej čistinke, kde bolo už veľa ľudí pred nami, ale tie stromy boli fakt vysoké a nebolo miesto kam by po páde nedosiahli, ale ako hovoríš, aj tak nebolo kam ísť...

...milo

Vodu sme často filtrovali preventívne, nebolo s tým veľa práce, bolo to pár minút navyše a za ten dobrý pocit to stálo, keď si relatívne ďaleko od ľudí a potrebuješ denne prejsť dosť kilometrov tak chceš byť čo najviac fit + boli sme tím, takže problémy jedného zdržiavajú aj ďalších...

Filip

Milo, na ty boty jsem si teď vzpomněl, mám jedny trailovky, který maj nalítáno určitě přes 5000km. Taky už podle toho vypadaj, mám je na donošení v práci. Pokud by ale nepršelo, dalo by se v nich furt jít ven. Bohužel, tenhle model už se nevyrábí ani neni nikde skladem....

Martin knor

Aha, precital som si o giardii na wikipedii: "její výskyt stoupá se snižujícím se hygienickým standardem (Rusko, Indie, Rocky Mountains)". Dobree.

To contiguous slovnik preklada ako suvisle, ale aj to je dost divne. Mne to udrelo do oci a napadlo ma, ci nie je najvyssi kopec USA na Hawaji. Zistil som vsak, ze najvyssich par je na Aljaske.

Lubo

Martin,
v severnej amerike je dost problem s giardiou. Nachadza sa casto aj v inak uplne cistych potokoch. S tym u nas nemame problemy.
Aljaska nie je sucastou USA ako suvisleho celku. Kontinentalne USA je mozno trosku nepresny preklad pre Contiguous United States. Tiez sa im hovori Lower 48s, t.j. prvych 48 statov. Viac info tu: en.wikipedia.org/…/Contiguous…

Martin knor

Pekne. Zaujalo ma, ze ste vsetku vodu filtrovali. Preco? U nas (Slovensko, Cechy, Rakusko, Slovinsko) bezne pijem vodu z potokov a iba raz mala trochu saponatovu prichut. Su v tej vode mikroorganizmy, na ktore nie sme ako stredoeuropania zvyknuti?

Tiez ma trochu prekvapilo, ze sa Aljaska nepovazuje za sucast "Kontinentalnych USA".

Vietor, ktory okolo lamal stromy som zazil pred rokmi nedaleko Hostyna. Vedel som vsak, ze som stan postavil na najlepsom moznom mieste a v noci sa aj tak nedalo nikam inam odist.

...milo

to FILIP, 3 páry som si priniesol, dvoje poslal dopredu, jedny sa mi neosvedcili a po krátkom čase som ich poslal domov a 2 páry som kúpil po trase... ale sú hikeri čo to to prešli v jedných... rešpekt!

...milo

to DAULAGIRI, ďakujem, áno, PCT je skutočne veľké dobrodružstvo...

Daulagiri

Hmm no príroda USA je nádherná, mal som možnosť ju vidieť na vlastné oči. Prejsť si takúto diaľkovú trasu musí byť úžasné. Palec hore!

Filip

Ohledně toho jídla - jak to tak počítám - pokud chci jít na lehko tak, jak jsem zvyklej a přitom nestrádat, prožeru opravdu majlant. Ale to se nedá svítit, tady se dá ušetřit hodně váhy, ale stojí to balík..

Filip

To chápu. Všechno okolo bude opálkovaný, kdoby nechtěl vydělat že jo..
Hele a co boty? Zničil bych tak 3 páry, to sis je dopředu koupil, rozchodil a otestoval několik párů co sis pak vzal s sebou?

...milo

... letenky do USA v poslednom case dost zlacnili, všetky povolenia na PCT su gratis, nieco malo stoja iba viza, najvacsou polozkou je tam jedlo, ktore je vo vacsine ovela drahsie ako u nas, nebol problem aby si za nakup celkom skromneho jedla na 5-6 dni zaplatil v hypermarkete 100$,ono je to dane aj tym, ze cele zapadne pobrezie je dost bohate a ceny su vysoke...

Filip

Milo, takže hádám nejdražší z toho všeho jsou letenky, pojištění a ty papíry všemožný, je tak?
Výbavu mám dobrou a jídlo plus další věci nemůžou bejt dražší /ani jinačí/ než na jiným dlouhým treku.. Jedinej problém /kromě výpovědi v práci/ vidim právě v papírech a těch cenách... Jinak to ale asi nejde co? Amerika nebude jak ČR kde se dá se vším víceméně vyjebat :)

Filip

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum