Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky jesennou Grossglockner Hochalpenstrasse

Diskusná téma K článku: Potulky jesennou Grossglockner Hochalpenstrasse

Keďže sa október pomaly prehupol do svojej druhej polovice, celý pracovný týždeň som sledovala vývin počasia a webové kamery umiestnené na Edelwei?spitze, Fuscher Törl a Franz Jozef Höhe (cestovať päť hodín, prísť k mýtnej bráne a zistiť, že idem do „mlieka“ nebola zrovna méta mojich túžení). Každý deň som sa kochala pohľadmi na krásnu modrú oblohu a tešila z predpovede počasia (tú som pre istotu sledovala na wetter.at aj na myweather2.com a vzájomne som ich porovnávala).

Kofoluska

Daulagiri fotiek mám odtiaľ samozrejme viac, ale nie všetko som dávala na net. :) Pozri si aj môj starší článok z roku 2011, aj tm nám vyšlo počasie, boli sme na konci augusta a úplná parádička.
Radim25 ja dúfam, že sa mi tam opäť podarí ísť skôr ako po siedmych rokoch. :-D Je tam nádherne.

Daulagiri

Úžasná krajina aj fotky, škoda že ich nieje viac. Mám rád takéto horské cesty, vyzerá to tam fakt super!

Radim25

Bol som tento rok aj ja pozrieť koncom júla na Hochalpenstrasse, a fakt je to nezabudnuteľný zážitok. Ľudí a áut bolo síce na mrte, ako sa tu už vyjadril Peter61, lebo bola hlavná sezóna a bolo pekne. To ale nikomu a ničomu nevadilo. Autá išli pekne pomaly, všetci obdivovali okolie, akurát bolo treba dávať pozor na motorkárov, ktorí jazdili ako draci. Tiež som stál pred tunelom Hochtor, len som vyrazil smerom na Brennkogel, v planej nádeji, že dorazím na Spielmana, ale bol som s manželkou, takže som to precenil. Ináč aj tak pekná túrička popod Brennkogel, aj keď dosť fúkalo, a tam ľudí ozaj nebolo. Horšie s ľuďmi to bolo na Franz Jozef Höhe, kde ich bolo fakt dosť. S tým sa ale dalo počítať, parking v p-hause sa dal nájsť, takže žiadny problém. Keď bude možnosť, určite za 2-3 roky by som sa tam vrátil, lebo teraz som bol prvýkrát...

Kofoluska

Peto v roku 2011 tam bolo tiez mrte aut. Teraz som bola celkom rada, ze uz bolo po hlavnej sezone a bolo tam toho pomenej. Hoci, porshatka si to tam tak ako tak sinuli vo vysokej rychlosti, flekovali jedna radost. :D

Adushka juj oplatilo! Stalo to za to, ze som lihala v nedelu vecer po cca 1200km totalne znicena a zlamana do postele. Este mam z tohto vikendu v redakcii jeden clanok, v nedelu som sa stavila v Groppensteinschlucht. Mala roklina asi 20 minut od Spittal an der Drau, kde som spala. No neurob si vylet, ked uz tam si :) :) :)

Peter61

Kofoluška v letnej sezóne tam bolo na mrte áut, ale to bolo pred ...siatimi rokmi. Teraz ich bude asi viac.
R.1994 ma staré baby dole M.Blancom predbiehali, tak som bicykle viacmenej zavseil na klinec.
lepší asfalt bol o dolinu vedľa, menej áut a odfotiť si bicykel opretý o Mölltaler gl. :-)

Adushka

Nádherné fotky, Mati, oplatilo sa ísť :)

Kofoluska

Jop Peťo, bolo tam máličko áut. Asi aj preto, že už bola väčšina chát zatvorených a ani tá lanovka na Schareck nepremávala. Veru by si si to na biku užil. :)
Joj a kamery....tie sledujem stále, aspoň takto si tú cestu zase pripomeniem, keďže je tak do mája zatvorená. 4.11. robili ešte posledný prejazd a potom šup sa na zimnú uzáveru. :) Počasie im vyšlo, ale už tam bolo nasnežené. Tie jesenné krásne farby zanikli. :)

Peter61

:-)
hm, málo áut, to by bola paráda aj na bicykli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma