Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rakúsko - roklina Groppensteinschlucht

Diskusná téma K článku: Rakúsko - roklina Groppensteinschlucht

Keď som si plánovala výlet na Gro?glockner Hochalpenstra?e s prenocovaním v Spittal an der Drau, rozmýšľala som, čo s nedeľou. Zo Spittalu som chcela vyraziť ráno, ale bola by škoda nevyužiť čas a nevidieť v oblasti niečo pekné. Predsa len je to na jednodňový výlet z Bratislavy ďaleko. Goldeck a Raggaschlucht sme absolvovali pred pár rokmi cestou do Chorvátska. Ostala nám tu ale ešte jedna roklina, do ktorej sme sa z časových dôvodov nedostali - Groppensteinschlucht.

Kofoluska

Martin vyberam si podla vzdialenosti od bydliska. Pripadne podla miesta kam idem na dovolenku a popri inych idem aj do roklin. ;) asi som proste doteraz mala "smolu". ;)

Kofoluska

Beta ano, vylet som si urobila sama :)

Martin zatial vsetky rokliny v rakusku, ktore som navstivila (a ze ich bolo dost, pozri si moje starsie clanky) boli zabezpecene rebrikmi, mostikmi, lavkami. V ani jednej som nesla priamo korytom potoka a po rebrikoch popri vodopade tak, ako to je bezne v Slovenskom raji. ) Pravda, tie rokliny, ktore spominas, som este nemala tu cest vidiet. A pre kratkost casu, ktory som mala, som logicky sla do najblizsej rokliny k miestu, kde som prespala. :) Cakala ma este cesta nazad do Bratislavy a po zatahu na Grossglockner Hochalpenstrasse, ked som 4:45 rano v sobotu uz sedela v aute som fakt nemala chut prist domov v noci. :)

Martin knor

Roklina vypada pekne, ale toto: "niekedy by som ale Rakúšanov fakt rada „vyhnala“ do Slovenského raja, aby sa poučili, ako sa robí správna adrenalínová turistika roklinami" som nepochopil.

Predsa keby si chcela adrenalinovu roklinu, tak sa nevyberies do takej, do ktorej so sebou mozes vliect stativ. V sirsom okoli by si sa vybrala do Pirkner Klammu, Mauthern Klammu, do Millnatzen Klammu alebo do Mollschlucht Klammu. Naviac, vsetky tieto rokliny su bez poplatku po celu sezonu (v Millnatzen Klamme sa plati za parkovanie tesne pri vstupe do rokliny, pri ostatnych tychto roklinach su parkoviska bez poplatku).

Rc1

tie fotky su naadhernee :-)

Beta

Martina, dobre som zrozumela, že si urobila tú túru sama ? :-) Tie fotky s vodopádmi krásne :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma