Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 6 dní, 1. časť

Beta

PaliT, nebudem písať, že sa mi to veľmi príjemné čítalo, lebo stále to píšem a nič sa nezmenilo. Však pár viet napíšem: tento Tvoj pomalošľap sa mi viac a viac paci, lebo vďaka tomu, že sa neponáhľaš, vidíš viac, máš viac zážitkov a túra sa stáva bohatšia. často ideme do hôr a ponáhľame sa, aby stihnúť, prejsť viac kilometrov, a vidím, že to nemá zmysel. A teraz tiež už viem, prečo je v tých článkoch nejaká príjemná pokojnosť. Niektoré vety sú veľmi krásne! Sú v tom písaní aj rôzne Tvoje emócie a je to super, že aj o nich píšeš.
Poslala som linky Tvojich fotiek mojím príbuzným, ktorí veľa chodievajú do hôr a veľa fotia, a toto mi napísali (preklad nebude výnimočný, píšem ako viem :-) : Cítili sme sa akoby sme tam boli. Krásna príroda a obrovský kľud. Fotky sú úžasné a robia veľký dojem. Muselo ho (Teba) toto stáť veľa námahy, lebo je to veľmi náročné ísť na túru a zároveň robiť si fotografický plenér.

Čakám ďalšie Tvoje články :-)

Daulagiri

PaliT mne to bolo jasné, vysvetlil si dôvody v článku len mi nedalo nepodpichnúť :-)

Ppi

Mna hreben NT veru vobec nenadchol. Usek Durkova - Donovaly raz stacilo. Siroky hreben, vyhlady ako z dunajskej hradze. Zapadne tatry, cervene vrchy, Kasprov vrch su radovo zaujimavejsie (tj co maju porovnatelny chodecky teren)

PaliT

Zápletka s podrážkou bude pokračovať v druhom dieli článku.
Cestou som stretol partičku, ktorá chodí hrebeň každý rok, ale zakaždým striedajú smer.

Pekm

Krasne fotky a pekne napisany clanok. Nakoniec ste tu podrazku na MRSke nezalepili? Ci to bude v druhom clanku? My sme to isli s kamosom v ramci SNP minuly rok z opacnej strany z Telgartu a musim povedat, ze pri niektorych fotkach som nevedel, kde to je. Uplne iny pohlad z opacnej strany :-) Tusim si to musim prejst aj z Donoval do Telgartu :-)

PaliT

Ďakujem za príjemné ohlasy, som rád, že článok potešil :)

tomXX: Bočné rázsochy sú možno atraktívnejšie ako hrebeňovka, overil som si to vlani na Ohništi a Rovnej holi, či predtým na Salatíne alebo Krakovej holi. Mám teraz viacero plánov na ďalšie túry, ale asi to vydá až v zime.

daulagiri: Ďumbier sme už obaja navštívili predtým a stresoval nás ten rozpadávajúci sa vibram, dúfali sme, že na MRŠke to zalepíme. Kozí chrbát sa poddá, keď pôjdem SNPéčku (dúfam) a teraz ma fakt zaujímala tá zimná trasa. Okrem toho som starý bufeťák, keď sa mi niečo nechce, tak sa mi nechce :)

Mal som obrovské šťastie, že tú periódu skvelého počasia využilo tak málo ľudí, až na Andrejcovej a KH bola trochu plnka, inak takmer ľudoprázdny hrebeň. V lete by som to určite nešiel, ani primárne cez víkend.

Daulagiri

Opäť parádny článoček písaný tvojim príjemným štýlom. Ale obísť aj Kozí chrbát aj Ďumbier? To je ako úmyselná sabotáž najvyšších :-)
Ja sa priznám že NT sú jedným z mojich najobľúbenejších pohorí, bol som už v každej ich časti, bočné hrebene už mám takmer komplet, ale hrebeňovku som ešte nedal. A pritom už dlho nad ňou rozmýšľam. 2-krát som sa pokúšal, ale počasie bolo hrozné a zabalil som to. No teraz po prečítaní som dostal opäť takú obrovskú chuť. Nabudúci rok by som si to mal dať ako záväzok :o) Teším sa na pokračovanie...

Bulat

V takom peknom počasí sa škoda ponáhľad a radšej užívať. Osobne mám prejdené N. Tatry za päť dní, za štyri, tri aj dva. Za jeden deň ich asi už nedám, ale za šesť dní si ich určite raz prejdem !

Vlapek

Pekné čítanie, pekné foto a pekná trasa. Tiež mám "nožík" na batohu na tom samom mieste.

Peter61

PaliT:
ad " Čaro doslovnosti" :-)
no, ešte veľa vody pretečie v horských potokoch, kým sa dočkáme v každom zariadení CR štandartného prívítania:
"Dobrý deň, čo môžem pre vás urobiť ?"
A vôbec sa nedivím reakcii človeka "chatár, abo niečo také". Možno by som aj ja takto reagoval, aj keď ....

Btw. spomeň si na časy, keď si liezol so Sasmi piesky alebo v Tatrách. Šlo by toto ?
"prosím Ťa, mohol by si troška dobrať lano, lebo je to tu nejaké ťažké a možno keď poleziem ďalej, aj spadnúť môžem a mohol by som sa prípadne aj zraniť, alebo zabiť "

Vladimir Popluhar

Na tento článok som sa tešil, už ked som videl Tvoj oznam, že hladáš parťáka na prechod NT - idem si to vychutnať :-)

Baranček

Nádherné fotografie a turistickým srdiečkom napísaný vynikajúci článok

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov