Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 6 dní, 1. časť

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 6 dní, 1. časť

Na Hikingu existujú staršie články o hrebeňovke za 4 aj 5 dní, ale chodievam “pomalošľapom”, tak som si vyskúšal o niečo pohodovejší postup, kedy som vtláčal podrážky do chodníkov necelých šesť kalendárnych dní. Ani tak nemôžem tvrdiť, že to bola prechádzka, upozorňujem, že aj v tejto forme to považujem za náročnú turistiku. Uvedené vzdialenosti som skutočne nameral, odzrkadľuje to aj chodenie po vodu, za keškami a pod.

Adelmos

Tie stožiare vysokého napätia sú priamo v sedle takže áno, je to dosť počuť. Navyše ak práve fučí (čo je pomerne často) tak je tam ešte väčší hluk... Môžete prespať na Gašíčke, čo je cca 20 minút po modrej smerom na Hiadeľ, potom sa treba ráno vrátiť; cca 25 minút. Na Gaške je pec tak je možné sa aj zohriať, je tu aj WCko a potok, prične pre cca 6 ľudí. Smer - je to v podstate jedno, niekomu robí problém zostup z Prašivej v smere na Donovaly; je to po šotoline ale nič hrozné ;-)

Erina

Dodatočne ďakujem za pekný článok a ešte krajšie fotky. Ako veľmi počuť bzučanie vysokého napätia v prístrešku v Hiadeľskom sedle, prosím vás? A je lepšie ísť Donovaly-Čertovica, alebo radšej opačným smerom? Vopred vďaka za odpovede. :-)

Ade.e

Dlhy clanok polky hrebena, ale dal som ho.:) Fotky som nepozeraal, lebo by som zavidel. :) NT hreben som cely este nesiel, kedze ho mierne ignorujem a je pre mna vcelku sprofanovany jeho masovostou. Preto ma viac lakaju jeho razsochy. Aj ked stretnut typka, co ide z Rumunska do Spanielska a mu cestou otehotnela priatelka, by bolo zaujimave. Pristavim sa pri chatarovi. Ono, technicky ani nerobil nic nenormalne a zle. Zareagoval na polozenu otazku. :) Ono, ja si myslim, ze ten chlapik si robil alebo mal riadnu prcu.

Peter61

vyzerá to na Salewa MTN trainer, imho je to lepené, nie PU.
Takže ako technická prvá pomoc :

  • repky
  • pásky na káble
  • drôt
    všetko ťahať čo najviac po priehlbinách dezénu, aby to nedrelo po skale.
    No a doma : McNett Freesole
Rc1

pali ak to bola eva a takto sa to cele naraz odlepilo tak potom uz len konstatovat ze pokrok jednoducho nezastavis...

PaliT

Tie Salewy kúpil pred 6 rokmi na Novom Zélande. Vraj ich nepoužíval iba posledný rok, keďže viac chodí v polovičkách. Nezdá sa mi, že by išlo o PU vrstvu, na dotyk je to skôr EVA, ale odprisahať to nemôžem. Keď sa začala odlepovať aj druhá, zalepili sme ju na MRŠke ducktape, ale už za Lenivou to bolo komplet predraté.

Obsluha Kamienky bola super, ale celkovo to bola smutná návšteva.

Fotka Skalky je typickým príkladom čakania na príležitosť, lebo som videl, ako sa preháňajú mraky a potreboval som byť v lokálnom tieni, ktorý trochu zlepšil svetelné podmienky.

Rc1

martanko, nevyhoda PU medzipodrazky optori medzipodrazke EVA. PU je sice maksia lepsie tlmi ale ak ju dlhsie nepouzivas potom sa cela naraz rozsype. co je horsie pouziva sa uz skoro vsade lebo je lacnejsia

Martanko

Pekny popis! Co sa tyka Marcelovej podrazky. Kamarat sa tento rok v septembri ku mne pridal na cast SNPcky z Certovice na Donovaly a este pred Kumstovym sedlom prisiel o obe podrazky - boty vysoke Meindl a podrazky odpadli ako nic. S rep snurov to islo dost problematicky zaviazat, tak mu brat pozical sandale a na Stefanicke sme cele boty oblepili americkou paskou. Neviem co mohlo zapricinit kompletne odpadnutie podrazok, ale pripisujem to pravdepodobne tomu, ze tie boty nemal na nohe asi 5 rokov :)

Mirino

Pomalošlapové rozprávanie sa číta skvele. Tiež v poslednom čase zisťujem, že veľakrát menej denných kilometrov znamená viacej zážitkov. A fotka Skalky v protisvetle je skvelá.

Martin knor

Pali, vsak aj ja na prechadzkach rozjimam. Len nohy pri tom slapu :-D. Inac, ja chodim extremne pomaly. Akurat zvacsa nepotrebujem zastavky.

Pavol, ale mne sa taky pristup naozaj paci. Sam ho z casu na cas uplatnujem. Volakedy ma za to mali deti "radi".

Tomka

Pali krásne si to povedal!
Mňa na túre absolútne nezaujímajú kilometre a čas len do tej miery, že musím stihnúť spoje.
V prírode chcem len vnímať a BYŤ.

PaliT

Ako píše Beta, veľa fotím. Do výberu sa dostalo 230 fotiek, ale urobil som ich vyše 600 (to zas nie je zlé percento). Koľko krát som zastavil a rozhliadol sa a nič neodfotil, a ako často som urobil 20 krokov navyše, aby som mal lepší uhol pohľadu, skúšal kompozíciu na šírku aj na výšku, to zaberie naozaj veľa času.

Neviem presne ako funguje ten záznamník trasy, ale ak zastanem, vypne meranie času, možno už pri nejakom spomalení. Ale keď si predstavím, že v takej Kamienke sme sa zdržali vyše hodiny; občas sa posadím na nejakom peknom mieste a chvíľu tam rozjímam, dokonca som si uvaril po ceste kávičku, kam by som sa ponáhľal? Môj pohyb po horách pripomína rozjímanie, kedy vypínam myšlienky a nechávam bezo zbytku pôsobiť okolie na všetky zmysly, fyzické aj duchovné.

Pavol "Chodec" Horvath

Martin: Z tym chatarom je vsetko v poriadku. Vyskusaj si jeho pracu na nejaky cas, a ked nezutekas tak pochopis preco sa tak sprava!

Martin knor

Ten chatar v Durkovej mi je sympaticky. Tipujem ho na spravcu pocitacovej siete alebo cosi podobne :-).

Ked pises cisty cas, mohol by si dopisat, co si robil zvysok dna. Podozrievam Ta, ze si to dal ako krizovu cestu a po kazdom dvojkroku si si klakol a celom sa dotkol zeme. :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma