Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Náučné a miestne chodníky na Slovensku

Diskusná téma Náučné a miestne chodníky na Slovensku

Náučné chodníky a miestne chodníky pribúdajú na Slovensku ako huby po daždi, ale nikde nie je ich zoznam, ani ich popis. Žiaľ niektoré sú veľmi zle značené a mnohé neudržiavané. Pri plánovaní túr by sa však vedomosť o nich mohla hodiť. Preto prosím, ak vie niekto o NCH, alebo miestnom chodníku /ideálne ak ho má sám prejdený/, nech o ňom napíše do diskusie - aj kladné, aj záporné poznatky.

Tomka

NCH Fraňa Madvu
Strážovské vrchy
Pred rokmi som išla týmto chodníkom na Rokoš. Je to určite najpohodlnejší výstup na hrebeň a aj zoastup do Nitrianskeho Rudna.
Chodník začína v N. Rudne a končí na Pinkových viechach.
Vtedy bola len jedna tabuľa na začiatku /niekde pri kameňolome/ a nič viac.
Chodník bol však dobre upravený a veľmi pohodlný.
Chodníkom prebiehajú aj organizované bežecké preteky na Rokoš.
mapy.hiking.sk/?trasa=O64ax

Tomka

Utekáč - miestne značené chodníky
Miestni aktivisti vyznačili okolo Utekáča niekoľko chodníkov, ktoré sú veľmi dobre značené, je na nich veľa oddychových miest, ktoré sú zároveň informačnými s náučnými tabuľami a mapou s označením miesta, kde sa práve nachádzate.
Chodníky majú varianty pre pešiu, lyžiarsku i cyklistickú turistiku.

Martin knor

Danka, chodnik Frana Madvu (o ktorom by sa malo ucit na dejepise) vedie az do Sucian. Avsak traverz pod Rokosom sa pouziva velmi malo, je velmi zle vychodeny.

Martin knor

Pri citani knizocky, ktoru sme dostali, som si uvedomil, ze mna nezaujimaju naucne chodniky, ale atrakcie. (Naucne chodniky tieto atrakcie iba spristupnuju.) Preto by ma viac zaujimal zoznam zaujimavosti v jednotlivych oblastiach, ako zoznam naucnych chodnikov. Ked budem vediet, kde nejaka zaujimavost je, tak cestu k nej si uz najdem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov