Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 6 dní, 2. časť

Peter61

hezkýýýýýý.
Prevýšenia denných etáp niekde nemáš ?

Boro

No teda paráda. Ono to pomaly(skôr či neskôr) na každého príde, že hory nie sú o rekordoch, ale o zážitku, pohode a romantike.

Tomka

Vďaka za krásny článok.
Veľmi príjemne sa to čítalo.

Daulagiri

Úplná nádhera toto, prečítal som to s chuťou. K tejto časti NT mám výnimočný citový vzťah :-) Bol som tam v každom ročnom období, často som niektoré chodníky prešiel viackrát, ale napr. úsek od Oravcovej po s. Priehyba prejdený nemám.
Ako čítam aj kukám na leteckej vrstve mapy tak medzi s. za Lenivou a Bacúšskym sedlom už lesov takmer niet. Ja som tadiaľ pred pár rokmi v snehu šiel a striedali sa rúbane s lesom, tak to nebolo také nezáživné.
A tiež som zažil niekoľkokrát situácie že som sa ponáhľal na spoj a akurát vtedy som stratil značku. A tiež vtedy zo mňa lietajú nadávky až sa za seba hanbím, takže v tom som sa našiel :-)

Celkovo sa mi pri čítaní vybavovalo množstvo spomienok, vďaka za to!
Tiež patrím k tým čo chodia menšie denné vzdialenosti, ale o to viac si to vychutnávam, postávam, vnímam atď.

Beta

PaliT, napísal si že hlavná postava musí v dobrom románe trpieť. Ja by som dodala, že u Teba vďaka tomu, že hlavná postava trpí, my čitateľa sme dostali úžasné čítanie! :-)). Tento úryvok o tom, ako máš krízu a kráčaš a kráčaš páči sa mi najviac :-). A ešte tento, v ktorým sa ponáhľaš, aby stihnúť vlak. A takto už som sa stala 100 percent fanúšik Tvojho písania! Čakám ďalší článok. A keď ide o túru, prekvapilo ma, hoci si išiel v oktobri a nebol víkend, stretol si toľko ľudí.

Baranček

aj pokračovanie článku sa mi páči,keďže som z BB mám celé NT prejdené niekoľko krát,ale vždy len jednodňové túry s návratom domov.Nocovanie pod širákom poznám len z Muránskej planiny tak aspoň takto si to môžem vychutnať aj v NT.Na Andrejcovej som naposledy ochutnal dobrú kávu a prehodil zopár pekných viet s obsluhou.Ramža má tiež svoje čaro.

PaliT

Peter61: Niektoré záznamy mi vypadli, ale napr. na trase Ramža – Andrejcová mi napočítalo 1400 výškových metrov. Myslím, že plánovač trás v tunajšej mape dáva vcelku použiteľné hodnoty.

Boro, Tomka: Ďakujem :) Niet kam sa ponáhľať...

Daulagiri: Určite odporúčam, zvlášť Kolesárová je čarovný kopec. Našťastie aj vyholené lesy začínajú pomaly zarastať. Myslím, že do 5 rokov sa už bude väčšina zelenať mladinou.

Beta: Ďakujem, určite ešte niečo napíšem. Inak ohľadom rastúceho počtu turistov vo štvrtok a piatok mám teóriu: Celý týždeň bolo fantastické počasie, viem si predstaviť, ako ľudia sedeli v kanceláriách a žiadostivo pozerali von oknom. Potom už nevydržali, vzali si voľno a vyrazili na slniečko. Ja som zdieľal fotky priamo z hrebeňa na FB, niektorí ľudia mi neskôr povedali, že som ich vyslovene "mučil". :)

Baranček: Aj mňa Ramža očarila, pravdepodobne najromantickejšia útulňa na hrebeni, určite sa sem vrátim cez nejaký bočný hrebeň alebo dolinu.

TomXX

Gratulujem ku splneniu sna! Na mňa východná časť NT tiež ešte čaká, ale radšej ako tradičnú naháňačku by som sa pomotal (Veľký bok, Malá Vápenica, Medvedie) a bivakoval niekde cestou :)

Ja?No!

Joooj ako to tam mám rád.
ĎAKUJEM. Prešiel som si to teraz s Tebou. Možnože sa tam cez zimu stretneme ;)

MarcelKE

Nápodobne, ďakujem autorovi za pekné 2 články a inšpiráciu a pozývam na spoločný trek Slovenským krasom alebo Volovskými vrchami.

Pekm

Krasne clanky, nadherne fotky. Znovu som prechadzal spolu s tebou hrebenovku co sme isli minuly rok (aj ked opacnou stranou). Mali sme za sebou styri dni pochodu (isli sme SNP ale "iba" KE-BA) ked sme vyrazali z Telgartu. Ale zostupovanie do sedla Priehyba bolo pre mna nezabudnutelne. Z celej nasej cesty sa mi za 19 dni netriasli nohy tak ako ked som zostupil do Priehyby. A ked som zistil akym svahom sa musim stverat nazad roztriaslo sa mi aj srdce :-)

PaliT

Ďakujem, takéto reakcie človeka nabíjajú energiou a chuťou písať ďalej.

Ten Slovenský kras beriem, aj keď ešte neviem kedy. :)

K tej Priehybe mám takú teóriu, že Pámboško si stvoril Slovensko pre seba, ale pri delení krajín zabudol na Slovákov, uľútostilo sa mu ich a tak im posunul svoj domov. Ale diablovi sa to nepáčilo, v zlosti zobral veľkú sekeru a zaťal ju v strede krajiny. Tak vznikla Priehyba.

Bohvie, za aké hriechy majú hrebeňovkári tento očistec?

Beta

PaliT, tento očistec nie je za hriechy! Toto je pre šťastie! Pôjde si človek do hôr, prejde si niejakú hrebeňovku, úmorí sa, unaví sa, umorduje sa a predsa nakonec bude veľmi šťastný :-)) A ešte bude netrpezlivo čakať ďalšie hrebeňovky :-)). A ešte napíše niejaký skvelý článok!

TomXX

Ja "rád" spomínam na výšľap z Muránskej Zdychavy na Stolicu, v 32°C horúčave - 900 výškových.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov