Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nízkych Tatier za 6 dní, 2. časť

Jana T.

V pohode som si to celé prešla... s Tebou.:)) Vďaka. Veľmi dobré hrebeňočítanie. V skutočnosti mi ,,kúštik" chýba. ;)

Martin knor

Heno, siel som cez Priehybu iba raz v zivote, nabaleny s jedlom na cely zvysok trasy do Donoval, so stanom... a vobec mi neutkvela v pamati. Zato stupanie za Certovicou som si veru zapamatal a aj stveranie sa z Hiadelskeho sedla. Mozno preto, ze som siel opacnym smerom.

Ade.e

Takze takto prebiehala zrychlena verzia pomaloslapu. :D S tym nadavanim pri strate znacky, ked sa turista ponahla na spoj, je uz take normalne. :D To je ta Priehyba az taka zlovestna? ja som si myslel, ze horsia je vystup z Hiadelskeho sedla smerom k Durkovej. Dufam, ze po dvoch rokoch opat zajdem do NT. Zaujimalo by ma, este ohladom Durkovej, ze pri kasirovani, bol ale aktivnejsi ten chatar? :)

Peter61

:-) Martin Cho 23/11/18 + muska: nie je to toto tuto :
"hladnému koňovi sa iba o sene sníva " ?

Muska

Martin, tá nasládlá vôňa v útulni je toto awgifts.sk/eid
a nie marihuana :-)
Vždy, keď sa do obeda útulňa vyprázdni, tak sa upratuje aj lôžková časť, aj spodok s tým je spojené aj vetranie a "presmradenie" potu a prdov po instantnej strave spomínanými tyčinkami. :-) Samozrejme nie každému to vonia, no podľa mňa vždy lepšie, ako ten puch ktorý v tom malom priestore pri toľkej návštevnosti zostáva..
Odsledoval som si to počas niekoľkých rokov dobrovoľníčenia na NTS.

Martin Cho

Pekne prejdené, pekne napísané. Fotka Skalky nemá chybu, presne vystihuje tú jej mohutnú pravekosť. Najradšej mám však jej kotol. Potešilo ma, keď som zistil ze ho krásne namaľoval aj náš obľúbený maliar Zolo Palugay (1898 Bodice, 1935 Ďumbier). Na Chate Ďurková sme boli zhruba pred rokom, synovia nás už predtým pripravili na obsluhu aj tú nasládlu vôňu marihuany, ktorá sa tam zvykne vznášať. A tak to aj bolo. Sám, nevinná duša, podobne ako PaliT, by som to nespoznal. Na mna je na tej chate priveľký bordel. V tých dolinách boli v časoch SNP tisícky ľudí, partizánov, Židov,... Mnohí boli v takých horách prvýkrát. Keď bolo jasné ze neudržia Liptov presúvali sa cez hrebeň na druhú stranu, často chaoticky, zle vystrojení. Žiaľ z očitých svedkov už žijú máloktorí.

Svatopluk Štěpánek

Je to dávno.
Mal som na 4 dni z Blatnice na Kráľovu hoľu
8 - 9 kg. Šiel som bez stanu a bez vody ( čo bola pekná somarina, chvíľami som bol smädný ako ťava ).

PaliT

Donovaly 12kg, na konci pod 10 (bez vody).

PaliT

Na túre si človek občas kladie otázku – ktorý blázon toto vymyslel? Ale v skutočnosti je aj za fyzickým trápením tichá radosť. Veď skutočné šťastie je výsledkom prekonania prekážky, čím viac sme museli zo seba vydať, tým viac si to ceníme.

Svatopluk Štěpánek

Pre: Martin Knor
Hrebeňovku NT som šiel tiež prvý raz v roku 1990 ( a potom ešte 2 x ). Tie bočné rázsochy a doliny sú super,
azda najlepší je Veľký Bok, z dolín Vajskovská. Ale sú krásne takmer všetky.
Mne sa moc páčia všetky tieto "pomalošlapy" a túlanie s kamarátmi. Som totiž úplný opak: vlk samotár a športovo-vojenská turistika.
( ďakujem za dobré tipy na rakúske tiesňavy )

Martin knor

To bolo frflania na bolave nohy... Zvykaj si, lepsie to uz nebude :-).

Hrebenovku NT som siel iba raz, v roku 1990. Pozeram, ze som spal v stane kdesi pri sedle Besnik, potom pod Homolkou, pri salasi z ktoreho vznikla utulna Andrejcova a dalsi den som dorazil na Donovaly. Neskor som siel kusky z hrebena, ale cela hrebenovka ma uz nelaka. Zato ma fascinuju severne a juzne hrebienky a doliny. Zatial som bol iba na niektorych, mozno ich raz obeham vsetky.

TomXX

Ja "rád" spomínam na výšľap z Muránskej Zdychavy na Stolicu, v 32°C horúčave - 900 výškových.

Beta

PaliT, tento očistec nie je za hriechy! Toto je pre šťastie! Pôjde si človek do hôr, prejde si niejakú hrebeňovku, úmorí sa, unaví sa, umorduje sa a predsa nakonec bude veľmi šťastný :-)) A ešte bude netrpezlivo čakať ďalšie hrebeňovky :-)). A ešte napíše niejaký skvelý článok!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma