Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zugspitze ferratou Höllental Klettersteig

Daulagiri

Nuž tiež som bol v roku 2018 na tomto vrchole, ale my sme boli lanovkou s Nemecka. Keďže to bol rodinný výlet s mamou v lete. Dole sme šli inou lanovkou na ľadovec a odtiaľ podzemnou zubačkou späť do Garmischu.
Čo sa týka vrcholu, tak súhlasím s FunTTomasom že je to hrôza, totálne zastavaný, nemecká strana je futuristická oceľovo-sklená opacha, ktorú akurát prerábali, tak tam bol aj žeriav.
Ale takto poctivo turisticky by ma to lákalo, táto trasa vyzerá fakt zaujímavo, ktovie možno raz sa tam ešte dostanem.

Private

Alezandra, zaujimali by ma detaily o tom ladovci "fliaciku". Spominas trhliny, ale nespominas cepin ani lano, iba macky. Aka vystroj je potrebna na tento ladovec?
Ja o tejto ferrate premyslam uz roky, ale vzdy ma odradilo to, ze za jeden den to "hore-dole" neotocim, poslednu lanovku dolu na nemecku stranu sa neda stihnut a od prenocovania na vrcholovej chate ma definitivne odradili kamarati, ktori svorne tvrdili, ze to bol najhorsi noclah, aky kedy v Alpach zazili. Ale v clanku uvadany sposob - zvezenie sa lanovkou na rakusku stranu a navrat do Ga-Pa vlakom mi nikdy nenapadol. Vdaka za tip! Mozno teda cez Brett na Zugspitze niekedy predsa vyjdem.

Martin knor

Fiha, slusne prevysenie. A to ste v batohoch tahali zeleza pozehnane. V tych oblastiach som este nebol, takto mimo sezony to moze byt fajn.

FunTTomas

trasa na vrchol je pestrá rôznymi terénmi, ale samotný vrchol je betónové monštrum zapratané rôznymi budovami a stĺpmi apod. Výstup i zostup sa mi páčil, ale samotný vrchol rozhodne nie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov