Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma james, uzavera, po lopate..

Diskusná téma james, uzavera, po lopate..

zdarvim, chcem sa opytat.. je tu nikeho kto mi vyslevtly kde mozem a kde nemozem ist v tatrach po uzvare chodnikov ako clen james (este niesom). Vsade citam rozne info o narocnsoti vystupu o jedno smernych dovjsmernych obmedzeniach pohybu a pod.. Ide mi jednoducho o stity v zime tie na ktore nieje potrebny horsky vodca a klasicke turisticke vystupy (samozrejme so zymnou vystojou) nie lezecke.. Dakujem

Peter61

RoL:
v telke tieto obmedzenia spomenul tohto týždňa ing. Majko.

RoL

Pinciotti - je to jednoduche. 1. 11. zacinala platit sezonna uzavera. Od 15. 12. zacinala fungovat skialpova sezona... tot odpoved na tvoje famovanie. Teda to len pre tych co nejaky kalendar vobec riesili.

Pinciotti

Polskym internetom koluje zvest, ze vraj od 1.11 do 15.12 a od 30.4 do 14.6 maju byt nase Tatry uzavrete /okrem chodnikov co su otvorene pre vsetkych/ aj pre vodcov a horolezcov /teda pre kazdeho okrem rozkradacov dreva a prominentnych polovnikov = prilis vela som toho videl aby som si toto odpustil/....Neviete o tom nieco ? Je to fama ? Alebo sa to tu uz riesilo a ja som lenivy hladat ?

Vrana

BTW podla tej poslednej vyhlasky co "docasne" nahradza navstevny poriadok sa o horolezeckej cinnosti na uzemi TANAPu uz bavime o obtiaznosti 3 UIAA a vyssej

RoL

Len tak po lopate, ak sa niekto pyta co je narocnost II+ s moznostou vystupu na stity na ktore nie je potrebny horsky zvodca...
Vies ze na Slovensku okrem Vysokych a Zapadnych Tatier je kopec miesta pre vyzitie a zbieranie skusenosti aj v inych kopcoch a zime, bez toho ze by si musel porusit np nejakeho parku a riskovat mozno aj svoj zivot? Len tak bez skusenosti a btw.

Peter61

PaliT, treba najpr preziť toto žabie leto, potom jeseň a potom príde zima

PaliT

Tak, tak, bumážka na pohyb v zimných Tatrách je ten najmenší problém. V prvom rade sa treba dožiť jari a na to treba viac, ako odvahu nič netušiaceho.

Lubo

Ten post o zasahu som cital. Vsetka cest, riadny zahul tom musel byt. Taktiez prajem skore uzdravenie a navrat do kopcov.

Ad Sakulsakulovic: pokial ta lakaju ine ako bezne turisticky dostupne lokality, skus zacat zakladnym kurzom horolezectva. Potom uvidis, ci je to tvoja salka kavy. Existuje aj druha moznost, stat sa clenom KST alebo SVTS a robit vysokohorsku turistiku (t.j. do II. stupna narocnost) v ramci klubu. V oboch pripadoch ide najma o to, co vravi Vrana. Treba dost vediet, aby si si neprivodil nieco. A to je dolezitejsie ako bumazky, ci navstevny poriadok.

Vrana

Po lopate? Na klasicke turisticke vystupy mozes zabudnut a je jedno ci v lete alebo v zime.

Mimo zaznam, ries bezpecnost a nie to kam mozes alebo nie. Aj tak sa chodi vsade a hocikedy ...

Sakulsakulovic

PaliT - diky take info som potreboval, a info ako sa dopatram k tomu co je horolezecky vystup II. narocnosti ?

Yatee - neviem preco by si nemali oddychnut :)

Peter61

paliT,
dva technické :

  • vyhláška, ktorú si linkou, je neplatná
  • stránka nie je oficiálnou stránkou TANAPu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum