Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kráľova hoľa dvakrát za dva dni

Diskusná téma K článku: Kráľova hoľa dvakrát za dva dni

Kráľovou hoľou začína hlavný hrebeň Nízkych Tatier, pričom je najvyšším kopcom vo východnej časti pohoria. Jeho vrchol má nadmorskú výšku 1946 m. Je to takmer dvojtisícovka. Keďže sa začiatkom novembra udržalo pekné počasie, rozhodol som sa, že na vrchol vybehnem. A to hneď dvakrát, pretože som si chcel pozrieť skalné okná ležiace na rôznych úbočiach hole.

Lukas

Jaj, asi myslis zelenu cez Zaturnu, na jesen bola zjazdna, teraz som isiel len z 1300 dolu, to bolo ciste, vyssie tiez nepredpokladam problem. Pod Zaturnou je ale brod, ma uzsie miesto, kde sa da preskocit, ale bolo to tak na hrane :D

Lukas

V nedelu som isiel z Kralovky na biku po modrej a zo sedla pred Uplazom som Uplaz traverzol sprava po polovnickom, cele zjazdne bez prekazok. Chodnik je na OSM mapach, od razcestnika v Smrecinskom sedle treba z modrej po 200m odbocit vlavo, je to vidno. Zo zaciatku mociar, ale da sa suchou nohou prejst. V druhej polke su vyhlady na vychod a je to pohodlnejsie ako cez Uplaz. Min. rok modru prerezali, tak by nemal byt problem aj vrchom.
Zelenu som isiel v oktobri, bola v pohode, ale odporucam pred Certovicou neodbocit po znacke doprava zo zvaznice, ale pokracovat po nej a na Dostianky po lukach, nieje tam kde zabludit a moc pekne vyhlady.

Vseobecne v NT po zime pribudlo malo popadanych vrcholcov a sucharov.

Myshell

Ahojte, takže trasa z Pustého Poľa je v pohode schodná? Nejaké chýbajúce značenie alebo popadané stromy nie sú? Ak by mal niekto aktuálnu infošku o stave tohto chodníka + o zelenej značke z Liptovskej Tepličky, budem vďačná, ďakujem.

Daulagiri

Táto oblasť je napriek všetkému čo sa tam deje stále zaujímavá. V amfiteátri Martalúzky som už dávno nebol, mal by som to napraviť.
Inak Maťo keď si bol v tejto oblasti mohol si zájsť aj ku Kešeľovej diere neďaleko Laštovičnej skaly. Isto by ťa nesklamala, podľa mňa je to jedno z najveľkolepejších miest v N. Tatrách a pritom úplne neznáme, prístup je po lesných cestách, čiže žiadna ujma na prírode.

Martin knor

Satelit, ano, bez auta je to dost narocne, obzvlast ak chces ist do Vernara. Preto som siel v minulosti cez Kralovu holu iba cestou z Dediniek na Donovaly.

SatelitHomer

Ja sa nemôžem dočkať na vhodnú konšteláciu šoférov kedy sa dostanem do Vernára, odtiaľ mám dve trasy do Smrečinovského sedla. prvá komplet neznačená a druhá cez Barboricu. najbližšie som bol tesne pod Kralovou skalou keď tam bol polom. hore bolo zbytočné chodiť kedže tam bol od rána usadený oblak a viditeľnosť nulová

Ade.e

Ty na KH 2x za 2 dni. Ja ani raz za cely zivot. :D Cakam na vhodnu konstelaciu hviezd.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma