Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Erik Baláž: Do politiky ma priviedlo zúfalstvo

Rc1

jjano ved to je ok. vsak mnohi ludia co podporuju lesnicke organizacie podporuju zaroven aj tych co chcu tu zmenu. teda predpokladam co ich tak sledujem. vsak aj taka medialne znama osoba ak si pamatas este propagacny film lesnickej komory za tazbu v narodnych parkoch a hlavnu tvar toho filmu dnes propaguje tuto stranu a kandidatov tejto erikovej strany. ale chapem ako si pisal ze nie je vsetko ciernobiele. ved onmi sa mozno nakoniec aj tak dohodnu. pevne ale verim ze pozitivne pre nasu prirodu

Jjano

... sa mi to nechce počítať, ale tak 90 % pripomienok podali rôzne lesnícke organizácie.

Jaro.q

Návrh novely zákona o ochrane prírody a krajiny má už viac ako 400 zásadných pripomienok.

Peter61

@ 16/11/18 13:18 jjano:
Hromadná pripomienka k návrhu novely zákona o ochrane prírody a krajiny
Hurá, 15646 podpisov !

Fangorn

sorry Peter, ale jedinemu komu na tomto webe hrabe, si ty. Prosím ťa sprav si vlastné vlákno, alebo popros niekoho z redakcie nech ti ho spraví a tam hádž všetky svoje komenty, rady, linky, mnoho ľudí si to rado prečíta. Len neoživuj staré témy svojim (vačšinou) spamom. Uznávam, že niečo od teba je naozaj aj užitočné, ale veeeeľmi ťažko sa to v tom ostatnom odpade a spame od teba hľadá. ďakujem

Pavol "Chodec" Horvath

Zufalstvo prinasa zle napady, zle rozhodnutia ako napriklad vstup do strany (to nie automaticky vstup do polity, parlamentu alebo vlady).

Ked citam tieto prispevky ostavam prekvapeny kolko pilitickych analitikov a odbornikov v oblasti environmentalistiky chodi na stranky hikingu!

Posumo

Zase len mlatenie prazdnej slamy, kazdy si obhajuje svoje a svojho atd. Nic sa nezmeni lebo peniaze a uplatnost vladnu Slovensku.

Rdbb

Imho gro poblematiky: je pragmatické, že agendu ŽP niekto vnesie po politiky zásadnejšie. A to aj práve programovo cez politic. stranu, nielen že keď máme taento vol. systém, no že bude už tam ponúkaným obsahom, nie nejakým neatraktívnym rezortom bez obsahu pre s. Žinčicu.
Len nezabúdajme, čisto ochrana prírody nie jedinou zásadnou pre rezort. Ale je zároveň veľmi prierezovou, to doteraz nebolo v našich končinách vnímané, teraz sa to ponúka.
Pritom zmena čisto pre ochranu prírody je ekonomicky prevediteľná, v tom nie je problém. Ekonom. problém sú napr. resty envirozáťaží. Skôr problém je v mentálnom prijatí verejnosťou (i časti odbornej). A aj širšie relácie, napr. v zavedení ocenení externalít pre ŽP, tj. aj pre naše zdravie, život. Prečo máme všetci spokojne ich platiť ako náklad následku, a nie sám producent a užívateľ ako náklad príčiny vzniku. A to platí aj pre tzv. konzumáciu prírodného prostredia. De facto to je obdoba dedičstva envirozáťaží. To aj v tom, že sa aj veľkou mierou odkladá na ďalšie generácie.

(((keď sa tu už aj pomerne dosť zbytočne i kádruje:
PaliT: Ak máš čiernobod. problém s Beblavým, že nevieš v xtej strane je, len pudovo kopíruješ istý mediálny výtvor (ani scientológovia by takto nemali). Takže v 3. a súvislosti. SDKÚ bez čiernenia, vystúpil v 13 s M. Vašáryovou aspol., bez čiernenia. Možno isté čierno za vstup do vznikajúcej Siete, keď možno vtedy zle prečítal zakladateľa, no naopak nijak nezaváhal pri jeho najzávažnejšom zlyhaní. Nezávislý má v parlamente životnosť vol. obdobia. Zvyšok opozície ho neoslovil, veril by som, že aj preto, aby sa nemusel stať znovu nezávislým. Po autonehode v sept. 16 ja nevidím v parlamente početnejšie slušnejších i reálne pracovitejších ako je tento tebou vyčiernený.)))

Erik nie je držananý za ..., ako terajšia väčšina, i v tom je šanca. To ale nie ani u jeho predsedu, nech boli, sú a žiaľ budú pokusy ich aj až kriminalizovať, nech len mediálno-verbálne, či čo by len ako dilentatov. To si ale ponesú i s možnými tvrdšími nátlakmi. Btw je aj väčší predpoklad, že Erik nedopadne ako Vavroušek.

Peter61

Na pripomenutie, pobavenie a odľahčenioe niečo z nedávnej histórie u našich susedov : r.2013, AV, petícia (ktorú sme podpisovali aj my).
vavoe.at/…/unterstutzen-sie-d…

Pani financministerka Dr. Maria Fekter (ÖVP) pred voľbami pustila 1,8 mio €/r na chaty ÖAV. Atď., týka sa to hôr, turistiky aj politiky.
hiking.sk/…/peticia_oeav.html…
zvolená nebola.

alebo :
"nechcem byť skeptický, ale kapre si nikdy rybník nevypustia. 16/02/17 20:13 bikemartin"
hiking.sk/…/najvacsia_peticia…
alebo
hiking.sk/…/peticia_za_vraten…

Martin knor

Opat sa musim pridat k Bete z 9:46. A je mi to luto. Tento portal je dobry v oblasti outdoorovych aktivit a toho by sa mal drzat. Ked ma zaujima politika, idem sa pozriet inam. V turistike mam vela priatelov s velmi rozlicnymi politickymi nazormi. Preto som presvedceny, ze sem politika, a to najma stranicka politika, jednoducho nepatri.

Jjano

Pre tých, čo sa pýtajú, že čo konkrétne sa dá robiť, je šanca aktuálne aj tu: podporte hromadnú pripomienku k novele zákona 543/2002 o ochrane prírody a krajiny:

ekoforum.sk/…/zopak-2018

Rc1, OK, ako som už napísal, tvoje otázky či pochyby sú úplne legitímne a každý sa nakoniec musíme rozhodnúť, či už tak alebo onak :-) .

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma