Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Erik Baláž: Do politiky ma priviedlo zúfalstvo

Diskusná téma K článku: Erik Baláž: Do politiky ma priviedlo zúfalstvo

Erik je enviromentalista, tvorca oceňovaných filmov o prírode a aktivista, ktorý sa po 20 rokoch pôsobenia v treťom sektore rozhodol aktívne vstúpiť do politiky. Pôsobí ako podpredseda strany SPOLU – Občianska demokracia. Rozprávali sme sa s ním o dôvodoch jeho vstupu do politiky, environmentálnom programe v strane, ale aj o témach súvisiacich s pešou horskou turistikou a inými outdoorovými aktivitami v chránených územiach.

Peter61

k Dimitrovke ešte raz:
".... je v súlade s našimi zákonmi na desať rokov utajiť správu o výraznom znečistení, ktoré ohrozuje zdravie, ľudské životy a životné prostredie. Nie je to celkom v súlade s tým, že ústava nám garantuje priaznivé životné prostredie."
"Správa je utajená pred verejnosťou, ale štát k nej prístup má"
dennikn.sk/…/?cst=a3d38780d36…
dennikn.sk/…/?cst=957f4427ed5…

Peter61

"Znečistenie v rozľahlom areáli Istrochemu je veľmi veľké a rozsahom je väčšie ako vrakunská skládka, tvrdí europoslanec Michal Wiezik."
"Správu si vyžiadala ekologická aktivistka Tamara Stohlová zo Spolu ..."
"Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) začne pripravovať zmenu zákona, ktorý dnes umožňuje, aby súkromná firma mohla utajiť geologický prieskum, ak si ho sama dala urobiť."
in :
dennikn.sk/…/?cst=7c9841d9869…

Rc1

pozoruhodne ako dokazu sudy zrazu (hlavne pred volbami) pruzne reagovat ked sa jedna o zalobu alebo verdikt v prospech esetu. zrazu nie je problem ani personalne poddimenzovanie sudnictva. a normalny clovek sa moze akurat tak divat s padnutou sankou a cakat na to "svoje" rozhodnutie dalsich par rokov...

Bp

vsak vsetci z toho paktu o neutoceni predsa

Rc1

Hlina vcera v prevolebnej medialnej debate medzi lidrami opozicnych stran vyhlasil, ze za kazdy jeden hlas vo volbach vysadi jeho strana jeden strom. Kto to odkontroluje? :-)

Peter61

Predvolebná diskusia Denníka N o ochrane prírody – debatujú Radovan Kazda (na kandidátke SaS), Erik Baláž (PS/Spolu) a Liliana Rástocká (Za ľudí)
dennikn.sk/…/?ref=mpm

PaliT

V tomto prípade hovoríme o obsahu, ktorý ma odpudzuje viac, ako spomínaní lídri. Ale to už opúšťame tému ochranára, čo sa stal politikom.

Lubo

Pozícia lídra strany sa u nás preceňuje v pozitívnom aj negatívnom smere. Potom je človek prekvapený, keď príde k skutočnému výkonu moci (viď SaS a OLANO v Radičovej vláde). Žiaľ jediná strana, ktorá nevisela šnúrke svojho predsedu je KDH. Aj preto vyprodukovala veľa osobnosti, ktorí mali zásadný vplyv na smerovanie Slovenska. Ich konzervativizmus mi nie je sympatický, ani som ich nikdy nevolil, ale silné regionálne štruktúry im kvitujem. Žiadna iná strana nemá a ukazuje sa ako je to zlé – z normálnejších to vidieť na Matovicovi a Sulikovi. Preto pre mňa bude dôležitý obsah a nie forma. Preto budem voliť nie kvôli lídrovi ale kvôli tomu, kto tam je a aký má príbeh, či niečo dokázal a s tracklogom toho ako sa zachoval v hraničných situáciách. Nie podľa charizmy a retorickych schopnosti predsedu. Na konci dna to samozrejme bude o tom, ci vyhrajú hygienické alebo motivačné faktory (podľa Herzberga). Verím v druhé ale nemôžem vylúčiť prvé.

P.S. pri týchto skriepkach mi vždy príde na um Shootyho obrázok smejúcrho sa Gašparoviča ako si užíva lynč Radičovej, či je dosť dobrá.

Peter61

ad 07:03 :
Máš na mysli hlasovací lístok, alebo slučku ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum