Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Erik Baláž: Do politiky ma priviedlo zúfalstvo

Pavol "Chodec" Horvath

To tvrdi kazdy, ze ked pojde do politiky tak veci sa budu menit. A uz ked su tam tak "skutek utek". Ukazkovy priklad su Kotleba alebo Kolar.
Verim, ze to urobil zo zufalstva, ale neverim, ze sa jeho strana dostane do parlamentu a ak ano tak nie do koalicie!
V niceni prirody su velke peniaze a urcite kvoli nemu niektory o tie peniaze nepridu! Na to dam krk!

Sona

Martin, ved nevravi, ze vstup do chranenych uzemi len s doprovodom: "Myslím si, že väčšina území v národných parkoch by mala byť voľne prístupná pre ľudí a len v lokalitách, kde na to existujú objektívne dôvody, by to mohol úrad obmedziť, a buď úplne, alebo tak, že sa môže so sprievodcom a iba nejaký limitovaný počet ľudí."

Posumo

Do politiky sa chodi len koli peniazom.

Peter61

keď tu vidím poněkud uletené nápady, že volať sem politikov z koalície, porovnávať Erika ( pre PChH : Biela vrana) s náckami a pod. tak už sa neudržím :
to môžeme zavolať postupne bývalých ministrov, až kým sa nedostaneme k L.Miklósovi
sk.wikipedia.org/wiki/Zoznamministrov%C5%BEivotn%C3%A9ho_prostredia_Slovenskej_republiky
A môžeme hodiť reč aj o Taper : finstat.sk/31701515
výbore
nrsr.sk/…/vybor&ID=139
a poslancoch
nrsr.sk/…/default.aspx?Sectio…

Jjano

Martin si asi spojil dve veci - jedna vec je, čo chce Erik (voľný vstup s ad hoc obmedzeniami) a druhá, čo momentálne navrhuje MŽP - vstup zo sprievodcom.

Peter61

jjano,
s jednou mladou dámou som dnes komunistikoval o "čítaní s porozumením".
Nie žeby som sa považoval v tejto dispiclíne za šampiňóna....

Martin knor

Jano, nie nespojil. Cital som rozhovor. Sona ma pravdu, ze to nepovedal tak ako som to napisal, to len ja trochu prehanam.

Mna prednedavnom sokovala reakcia mojej maminy. Je trochu skor narodena. A ked som spomenul, ze ma stve ze je v rezervaciach (ktorych je u nas nasekanych neurekom) zakazany pohyb mimo vyznaceneho turistickeho chodnika, iba oci pucila. Jej reakcia bola: "Ale ved v rezervaciach je zakazane zbierat huby a trhat kvety a to je vsetko." Pekne nam za par rokov utiahli opraty.

Fizik

tento článok patrí niekde na SME-ti, ale určite nie sem...

Dbart

ďakujem za prezentáciu Erikových názorov, som veľmi rád, že som to našiel tu, na hikingu.

Ďakujem Erikovy a všetkým ako on, za to, čo spravil pre nás všetkých a menovite pre moje deti a deti ich detí. Budem mu držať palce, aj keď sa bude o ten istý cieľ snažiť aj v rámci nejakej politickej platformy.

Abulak

vlk je klasicka lobisticka skupina s demagogickym prístupom

Peter61

22,14 dbart :
pripájam sa "smekám" pred rozhodnutím vstúpiť do toho bahna, ktoré ho čaká. Naháňačka s medveďomm je oproti tomu brnkačka.

Beta

Keď si ma už privolal :-)

  1. Podľa mňa tu sú dve veci:
    Prvá: Ako vnímame (alebo ako vnímam ja, aby som hovorila len za sebe), že na týmto turistyckom portálu, na ktorým čítame články o túrach a turistických zaujímavostiach, prišiel rozhovor s politikom. Ako som napísala, pre mňa je to prekvapenie. Možno aj preto, že takéto rozhovory tu ešte neboli, a redakcia nenapísala, prečo tento rozhovor dala.
    Druhá: Čo chce urobiť Erik a či má pravdu. Myslím, že keď ide o tú vec, všetci sme za to, aby ochrániť slovensku prírodu a všetci vieme (alebo inak - ja viem, by nebolo, že hovorím za ostatných), že je menej a menej času, aby ju ochrániť a musí sa nájsť ihneď nejaké riešenie, lebo o rok už možno bude takto, že nebude čo ochrániť. Držím palce Erikovi a podľa mňa je to super, že sú takíto ľudia ako ako on, a verím, že je schopný a má veľa síl, aby bojovať za slovensku prírodu.
  2. Napísala som svoj názor, keď ide, či mala by tu byť politika? Zopakujem, dala by som pozor, čo znamená, že nie som proti politike, ale bola by som opatrná.
  3. Počkala by som, keď Spolu pripraví program pre prírodu.
    Dúfam, že nikoho som nenaštvala tým, čo som napísala, lebo nebol toto môj cieľ.
Vrana

nebudme papezskejsi ako papez

Ved to je jasne, ze vsetky vladne garnituri na ochranu prirody kaslu. Tlmia ba priam dusia makky turizmus ale prehliadaju nechutne drancovanie prirody, dokonca na nom priamo participuju.

Kpt. Judr. Danko opakovane vyzyva kritikov na vstup do politiky, tak do tej politiky kritici idu. V pripade Erika mam dojem, ze to je naozaj uplne krajne riesenie, ako zvratit trend nehorazneho drancovania krajiny.

Ak ma tento rozhovor pomoct k zmene pristupu statu ku krajine a prirode, tak som rad ze je tu.

Sona

Beta, samozrejme, ze si vyjadrenim nazoru nikoho nenastvala. Inak nizsie v diskusii som napisala nase dovody: Politika v rezortoch zivotneho prostredia a podohospodarstva sa turistov bezprostredne dotyka. Preto si povazujeme za povinnost dat priestor ludom, ktorych povazujeme za odbornikov a u ktorych je predpoklad, ze by s tymito vecami pohli v prospech prirody aj spolocnosti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov